2011. augusztus 10., szerda

Karen Chance - Átölel az éjszaka

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Cassandra Palmer nemrég a világ első számú látnokává vált, ám ettől nem lett felhőtlenül boldog az élete. Mindaddig, míg Cassie-t és egy vámpír nagymestert – az őrjítően jóképű Mirceát – mágikus kapocs köti egymáshoz, a lány nem ura saját életének.
A varázslatot, mely összeköti őket, csupán egy ősi varázskönyvben, a Codex Merliniben pergamenre vetett igézettel lehet feloldani. A Codex hollétéről azonban manapság senki nem tud semmit, így Cassie-nek ott kell kutatnia utána, ahol még fellelhető volt – a múltban.
A fiatal lány hamar rájön, hogy a Codexet nem véletlenül rejtették el ilyen gondosan. A legendák szerint a könyv olyan varázsigéket is tartalmaz, amelyek az egész világot veszélybe sodorhatják. Ha sikerül felkutatni, az talán megoldást jelenthet Cassie és Mircea helyzetére, de romlást hozhat az egész emberiségnek…


Cassandra Palmer már megint jó nagy csávába került,alapból egy csata kellős közepéből kezdődik a könyv és csak nagy nehezen jutnak ki onnan Pritkinnel.Pedig ez még csak a jéghegy csúcsa. Jó sok minden lesz még benne, állandó pörgéssel fűszerezve.És nincs benne érzelgősség...pedig vártam.Na, most lehet elárultam magam de annyira megszoktam ha az egyik NŐI karakter,aki nem mellesleg a főhős súlyosan megsérül akkor oda omladozik mellé a "szeretett férfi" és nem tudom, monológot tart, elmondja az érzéseit, vagy valami, bármi.De nem, ilyen itt nem volt.Egyszerűen csak meg gyógyították és egy jól vaggyal elintézték.
És a könyv vége...húú, húúú és húúú! Folytatást akarok!Jó, jó ez nem igazán függő vég, de akkor is.Ahogy a kirakós darabkái a helyükre csusszannak és válaszokat kapunk a sok-sok kérdésre...Meg hogy PONTOSAN ki is hőn szeretett mogorva hadmágusunk, nem mellesleg az ő múltjába is kapunk egy kis betekintést és a családfáját is felvázolja egy nem épp kellemes beszélgetésben.
Amúgy azon gondolkodom hogy melyik pasit is kedvelem jobban, Mirceát vagy Pritkint, és az utóbbi mellett döntöttem pedig a vámpír szívélyesebb, talán pont ezért.De ha tényleg léteznének akkor nem tudom, nem tudhatom. :)
5/4,5

0 megjegyzés: