2013. június 17., hétfő

Samantha Young: Dublin Street


Fülszöveg: 
Négy éve az amerikai Jocelyn Butler, hátat fordítva tragikus múltjának, Edinburh-ban kezdett új életet. Joss nem adja át magát a gyásznak, nem néz szembe a démonaival, és senkihez sem akar igazán közel kerülni, de miután beköltözik Dublin Street-i fantasztikus albérletébe, lakótársnőjének jóképű bátyja fenekestül felforgatja féltve őrzött magánéletét.
Braden Carmichael az a fajta ember, aki mindig megszerzi, amit akar. És ő most Jocelynt akarja az ágyába csábítani. Braden, miután megtudja, hogy Joss irtózik a komoly kapcsolatoktól, alkut kínál, amelynek keretében átadhatják magukat a vágyaiknak anélkül, hogy „túlbonyolítanák” a dolgokat. Jocelyn merő kíváncsiságból belemegy az egyezségbe, miközben nem is sejti, hogy a skótot egyetlen cél vezérli: a lelkéig lemezteleníteni a konok lányt…


Mostanában nem olvastam ilyen jót egyhuzamban.

Nos mivel annak a híve vagyok, hogy az ember először a rossz híren legyen túl és csak utána jöjjön az örömtánc, a negatív résszel kezdeném: nekem a szex illetve a dugás túl sokszor fordul meg benne az én ízlésemnek lehet, hogy csak én vagyok túl prűd és ezzel másnak nem lesz baja.. sőt biztos, hogy csak egyedül én untam már a túl sok szex-et. :D
Oké, hogy ez egy erotikus-romantikus műfaj és annak igazán jó is. De mivel még nem nagyon olvastam ebben a műfajban és kíváncsi voltam, megpróbálkoztam vele.
Nehogy valaki is azt higgye, hogy leakarom húzni mert nem! Nagyon jó volt olvasni hisz van mögötte történet! Alig bírtam lerakni annyira lekötött és szórakoztatott. Voltak részek amiken igazán jót kacarásztam.
És ami számomra még plusz pontot adott ennek a könyvnek, hogy nincs idegesítő szerelmi háromszög! Azok nagyon ki tudnak akasztani...

Braden igazán jó férfi karakter, gazdag, öltönyös, jó képű, a megfelelőmódon rámenős és szórakoztató. Na meg eléggé bunkó! :)

"-Jó dumád van, azt meg kell hagyni. 
-A kezem is ügyes. Bebizonyítsam?"


Na de ez a rész vitte a pálmát! 
Vigyázat! Felnőtt tartalom.
"– Faszkalap.
– Ezek után elvárom, hogy ma éjszaka a mocskos szádba dughassam a farkam – nézett rám Braden összeszűkölt szemmel.
[…..]
– Ne hülyéskedj!
– Bébi – nézett rám Braden lesajnálóan –, szopásban nem ismerek tréfát.
Hirtelen arra lettem figyelmes, hogy valaki fuldoklik. A pincér még éppen elcsípte a romantikus megjegyzést, kipirult arca volt rá a bizonyíték.
– Mit hozhatok? – krákogta.
– Nos – válaszolta Braden, aki szemmel láthatóan fütyült rá, hogy kihallgatták –, én egy steaket kérek, közepesen átsütve. Te mit kérsz? – mosolygott rám szelíden, majd ivott egy korty vizet.
Azt hitte, poénos.
– Úgy tűnik, kolbászt.
Braden félrenyelte a vizet, és köhögőrohamot kapott."

Szerettem Jocelyn (mindenkinek csak Joss) beszélgetéseit a pszihológusával, mutatnék egy részletet is:  

"– Nem merült még fel önben, hogy esetleg kezd mélyebb érzéseket táplálni Braden iránt? 
Nagyot sóhajtottam. 
– Dehogynem. Nem vagyok hülye. 
– És mégis ragaszkodik az egyezséghez, sőt, talán örül is, hogy egyszer véget ér, miközben pontosan tudja, hogy akár meg is égetheti magát? 
Nem mondhatnám, hogy a mosolyom szívből jött. 
– Oké… talán mégis hülye vagyok egy kicsit."


"– Éppen mosogattam, amikor az az alattomos szemét mögém lopakodott, és átkarolta a derekam. Aztán megcsókolt. Itt – mutattam dühösen a nyakamra. – Nem lehetne feljelenteni valahogy? 
– Miért, mert szereti önt? – nevette el magát dr. Pritchard. 
Hátrahőköltem, és undorodva ráztam a fejem. 
– Dr. Pritchard – kérdeztem halkan –, mégis kinek a pártján áll? 
– Bradenén."


Josst nem kis tragédia érte a múltban ezért bezárkózott mindenki előtt de találkozott Bradennel akivel kénytelen találkozni nap mint nap, nem tudja elkerülni és a férfi ostromolja. Puhítgatja a lányt kisebb nagyobb sikerekkel. 
Nagyon többet nem szeretnék mesélni a történetről mert úgy ad csak igazán jó élményt ha van benne egy kicsi meglepetés. Az elején lehet számítani egy kis sablonra, na de utána igazán megfordul minden és olyan folyamatok indulnak el amire nem nagyon számítunk. 

Élvezettel olvastam, könnyed nyári olvasmány. Egyszer mindenképp megéri kézbe venni!

A könyvet köszönöm szépen a Könyvmolyképző kiadónak!

Összegzés: 5/4
Kedvenc karakter: Braden,Ellie

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Eredeti cím: On Dublin Street
Fordító:Molnár Edit

Oldalszám:400 oldal

0 megjegyzés: