2012. december 10., hétfő

Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?



Fülszöveg:

Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a New York-i repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még sohasem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é pedig a 18A-ra.
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőzi az olvasót arról, hogy az igaz szerelem akkor bukkan fel, amikor a legkevésbé számítunk rá.


Borító:Igazán jól meg lett csinálva és hangulatilag olyan jól illik rá a cím betűtípusa is. A fejezetek is olyan stílusban vannak ami megalapozza a könyv hangulatát.
Cím: 72% a reptéren, 98% ha 3x találkoznak egy nap :)

Bár létezne ilyen szerelem! Olyan szép volt!
Néha eszeveszetten vágyok az ilyen könyvekre a sok fantasy után.Kitisztulok tőlük. Mondhatnám, hogy ez egy könnyed első szerelmes könyv, de nem igaz, épp ezért jó.
Ez a könyv nem csak két fiatal szerelméről szól, hanem arról is Hadley, hogy éli meg szülei válását.A szülők hogyan éreznek.Hogy lépnek tovább, lányukkal, hogy akarják elfogadtatni a tényeket, a múló szerelmet. Az örök szeretetet.
Persze vártam azokat a részeket is amikor Oliverrel beszélgetnek, miként alakulnak kezdődő érzéseik egybefonódása.Hogy ismerik meg egymást és mondják el a másiknak belső félelmeiket.
A fiú is végig aktív szereplője a könyvnek, hisz őt is megismerjük.Az ő gyengéit és tragédiáit.

Olyan mély érzésű ez a könyv! A szív legmélyéig hatol. Őszinte,tiszta érzések, talán azért talál ilyen mélyre. És hát valljuk be a válás mindig aktuális téma. Sok gyerek lehet ebben a helyzetben, ez a könyv talán kicsit vigaszt nyújthatna nekik Csak el kell fogadni a dolgokat és a boldogságra törekedni.Tovább lépni. A szülők is a kezükbe vehetnék, hogy részben megérthessék gyerekeiket. Hisz egy ilyen dolog mindenkinek nehéz és meg kell tanulni nagyon gyorsan hogyan kezeljék a kialakult helyzetet.
Az én szüleim is elváltak csak nálam más volt a helyzet. De attól igazán jó útmutató nekem is.

Hadley és Oliver olyan szépen egymásra találtak. Olyan csodásan, irigylésre méltóan.
Nem tudom elégszer leírni, milyen tiszta is az amit ők éreznek egymás iránt. Ez egyszerűen elragadott és elsodort engem. Meseszép!

Biztos, hogy a 2013 őszében megjelenő könyvét az írónőnek be fogom újítani és fokozottam fogom figyelni a Maxim kiadót is. :)

Kedvenc karakter: Oliver, Hadley
Pontozás: 5/5

Kiadó: Maxim
Eredeti cím: The Statistical Probability of Love at First Sight 
Fordító: Komáromy Zsófia
Oldalszám: 256 oldal

0 megjegyzés: