2012. november 19., hétfő

Alma Katsu - HalhatatlanVigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Amikor Dr. Luke Findley éjszakai műszakba érkezik a St. Andrew nevű kisváros kórházába, csak egy újabb apró sérülésekkel és családon belüli erőszakkal terhes éjszakára számít. Ehelyett találkozik Lanore McIlvrae-vel, aki örökre megváltoztatja az életét. Mert Lannynek múltja van…
Lanny McIlvrae senkire nem hasonlít, akit Luke valaha ismert. A nő története a szerelemről és az árulásról szól. Szerelemről és árulásról, amire nincs hatással az idő, ami örökkévaló, kivéve, ha Lanny démonai végre nyugalmat találnának. A kétszáz év alatt, amit a Földön töltött, úgy tűnik, mind a dekadencia, mind pedig az erőszak megkísértette, de ő végig hű maradt élete nagy szerelméhez. Egészen mostanáig.
Alma Katsu nagy kritikai visszhangot kiváltó könyve felejthetetlen történet a viszonzatlan szerelemről, ami nem csak megerősíti és nagy tettekre sarkallja az embert, de ugyanakkor el is vakítja és akár a teljes pusztulásba is vezetheti, hiszen a saját megváltásunkhoz vezető út megtalálásáért kizárólag mi magunk vagyunk felelősek.

Már az első fejezeteknél meg lehet szeretni az írónő stílusát! Teljesen a karakterekre épül minden, általuk jönnek át a szívet tépő érzések.
A jelen és a múlt között (1800-as évek) ugrálunk és így ismerjük meg egyre jobban főszereplőinket. Lanore és Jonathan történetét. Viszont Dr. Luke Findleyről nem sokat tudunk meg, az ő életébe csak egy kicsit pillanthatunk be.
Nos a cím. Halhatatlan. Mire asszociál mindenki? Vámpír. Itt szó sincs róla! A fantasynak is csak kicsi itt a szerepe, ez a könyv nagyon érzelem központú.Fő témája a szerelem.De nem a boldog fajtából, hanem abból amiből csak fájdalom származik. De ennek a szerelemnek az érdekében bármire képes.Át tiporni másokon, hogy nekem jó legyen, de utána kiderül, hogy egy cseppet se lesz jobb bármi.Sőt! Rosszabb.

De van még egy központi karakterünk Adair. Az ő történetét is megismerhetjük ami Magyarországon játszódik.Ezt csak különlegességként említem meg. :)

Jonathan mindent megtehet. Jóképű, gazdag és minden lány rá pályázik. Egyértelműen Lanny is.
De a fiú csak barátként néz rá, így Lanny szerelme egyoldalú.


Lanny karakteréről olvastam, hogy nem szeretik.Lehet, hogy megszeretni nem lehet a tettei miatt, de látszik rajta, hogy nem gonoszságból teszi azt amit.
Többször is olvashatjuk, hogy szabadabb szeretne lenni, meg inkább született volna fiúnak.De mivel lány, alig tehet bármit is.Ezért lázad.

Adair...nálam ilyen szeret, nem szeret érzés volt vele kapcsolatban.Sérült ember volt. Illetve halhatatlan.
De mindenkinek volt valami ami nem tette teljessé őket.

Sötét vonzalom, szomorú, hiábavaló szerelem és rengeteg fájdalom volt.Az emberek rossz oldalát mutatja ez a könyv.

Ez nem egy könnyed kis könyvecske, csak az olvassa el aki készen áll az erőszakra és kegyetlenségre is.

Kedvenc karakter:Lanny
Összegzés:5/5
Kiadó:Agave
Köszönöm a könyvet az Agave Kiadónak!

0 megjegyzés: