2012. június 2., szombat

Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály


Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna.
Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hatéves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… és otthon sem.
Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer.
De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak, akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni… és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, semhogy közel engedje jeges szívéhez.


Azt mondanám erre a könyvre hogy oké.
Egy kicsit többet vártam tőle de nem sokkal, valami ilyesmire számíthat az ember a fülszöveg alapján.
Tipikus ifjúsági fantasy szerelmi háromszög kezdődményel ami nem véresen komoly és pont ez tetszik ebben a szálban.Senki nem őrül meg a féltékenységtől, nem kell a választása miatt órákat dilemmázni a lelkével.
Voltak részletek amik kifejezetten tetszettek, viszont voltak szerintem nagyon elcsépelt dolgok is a könyvben.
Meghan karaktere engem személy szerint nem nyert meg ahogy Robin pajtás se.Jó persze Robin alapból mókamester de akkor is nem kellett volna nekem ennyi vigyorgás tőle, több komolyság és talán megkedvelem a karakterét. Viszont Ash! Na ő vele már akkor felkeltik az ember érdeklődését amikor még azt se lehet tudni kicsoda. Titokzatos, jóképű idegen. :)
Mesevilág.Ez nagyon találó rá.Aki kicsit kiakar szakadni a mindennapokból és elmerülni egy teljesen másvilágban és szereti a tündér meséket plusz nem zavarja néhány sablon részlet annak tökéletes ez a könyv.
Én személy szerint kíváncsi vagyok a következő részére de attól már többet, sokkal többet várok el.Itt még néha elkalandoztak a gondolataim és egy könyv azért könyv, hogy lekössön.Nos, ha nem köt le akkor ott ugye bibi van.Szóval a kövi részétől azt várom, hogy ne tudjam lerakni, jobb cselekményt és több jóóó karaktert.

Viszont nagyon szépek, részletesek a tájleírások, és a különféle lényeket is könnyen magunk elé tudjuk képzelni.
A történet beindulása nekem lassú volt aztán beindult aztán megint elült aztán újra felpörgött és a vége ha nem is okoz falkaparásos effektust azért ha valakinek tetszett a könyv felkelti az érdeklődését a következő kötetére is.

A borító gyönyörű.Annyira tetszik, nagyon jól megcsinálták!

A könyvet köszönöm szépen a Könyvmolyképző Kiadónak!!

Kedvenc karakterek:Ash, Kaci
Összegzés:5/4 (De csak mert lágy szívem van, ez nagyon gyenge 4-es)

0 megjegyzés: