2014. november 23., vasárnap

Első nap

A legjobb könyv, amit az elmúlt évben olvastam

Leszögezném, hogy nem tudok csak egyet írni de nem sorolom fel az összeset se, 3 db-ra szűkítem a kis listámat. :)

David Benioff - Tolvajok tele 

A Trónok harca tévésorozat alkotójának, producerének és forgatókönyvírójának, New York Times bestseller, díjnyertes, közel negyven országban kiadott regénye.
A nácik kegyetlen ostromgyűrűjében vergődő Leningrádban Lev Benyovot letartóztatják fosztogatásért, és egy cellába kerül Koljával, a jóképű fiatal dezertőrrel. Kivégzés helyett azonban elképesztő ajánlatot kapnak, hogy megmenthessék az életüket: egy tucat tojást kell keríteniük a Belbiztonság nagy hatalmú ezredesének, leánya lakodalmi tortájához. Mivel a városba már jó ideje nem jut be semmilyen utánpótlás, lakói elképzelhetetlen mértékben nélkülöznek, éheznek. Lev és Kolja nekivág a lehetetlennek – Leningrád kíméletlen poklában, sőt még az ellenséges vonalakon túl is kutatják a felbecsülhetetlen kincset.
Ebben a megindító, ugyanakkor mulatságos, egyszerre sziporkázó és hátborzongató regényben a második világháborúban átélt kalandok során egy fiú férfivá érésének ízig-vérig modern története is kibontakozik előttünk.
A kötetet a neves műfordító, Gy. Horváth László (Gépnarancs, Pi élete, Széthullott birodalom trilógia stb.) ültette át magyar nyelvre.


Jojo Moyes - Akit elhagytál 

1916, Franciaország. Miután imádott férje, Édouard hadba vonul, Sophie Lefevre egyedül kénytelen gondoskodni családjáról. Német kézre került kisvárosukban új katonai parancsnok jelenik meg, aki tisztjeivel még inkább megkeseríti Sophie életét. S amikor a Kommandant szeme megakad a portrén, melyet Édouard festett ifjú asszonyáról, az események baljós fordulatot vesznek, melynek nyomán Sophie-nak borzasztó nehéz döntést kell hoznia. Közel egy évszázad múltán a varázsos hatású festmény Liv Halston londoni otthonának éke – férjétől kapta nászajándékul. Amikor egy véletlen találkozás következtében fény derül a kép sötét múltjára és valódi értékére, Liv élete fenekestül felfordul. Hamarosan komoly jogi csatározás kezdődik, melynek tétje nem csupán a festmény tulajdonjoga, hanem talán Liv boldogsága is.
A Mielőtt megismertelek és Az utolsó szerelmes levél világszerte rendkívül népszerű szerzőjének új kötete egyszerre lélegzetelállító szerelmi történet, háborús történelmi regény és bírósági krimi. Moyes a rá jellemző módon azonnal rabul ejti az olvasót – ezúttal két fiatal asszony bemutatásával, akiket közel egy évszázad választ el egymástól, sorsuk mégis közös abban, hogy egyaránt a végsőkig küzdenek azért, ami mindennél fontosabb számukra.


Peter V. Brett - A Rovásember

Egy pörgős, rendkívül élvezetes sötét fantasy regény.” – The Miami Herald
„Képzeletgazdag és izgalmas könyv. Brett lebilincselő első regényében jól keveri a fantasy és a horror műfaját.” – Library Journal
„Meggyőző bemutatkozó regény a régimódi hősiességről.” – The Charlotte Observer
Ahogy napnyugta után beköszönt a sötétség, megjelennek a magványok: természetfeletti erővel bíró démonok, akik izzó gyűlöletet táplálnak az emberiség iránt. Évszázadokon át uralták az éjszakát és az emberekre vadásztak, akik mágikus rovások mögött kerestek menedéket. E hatalommal bíró jelek eredete elveszett a legendákban, védőerejük pedig rémisztően törékeny. Mindez nem volt mindig így. Egykor a nők és férfiak egyenrangú ellenfelei voltak a magványoknak, de azok az idők már elmúltak. A démonok éjről éjre erősödnek, míg az emberek csoportjai egyre csak fogyatkoznak a kíméletlen öldöklésben. Most, hogy a jövőbe vetett remény múlóban van, három fiatal, akik túlélték a démonok vérengzését, megpróbálják véghezvinni a lehetetlent. Elhagyják a rovások hanyatló védelmét, hogy egy elkeseredett küldetésben tegyenek kockára mindent a múlt rejtélyeinek felkutatásáért. Együtt szállnak szembe az éjszakával.
„Nagyszerű, akcióval és feszültséggel teli történet.” – Terry Brooks

Mind a három könyv elég különböző mint láthatjátok, de a szívemhez nőttek. Számomra tökéletesek, még ha valamelyik befejezése édes keserű is.

A 30 napos könyves kihívás

Ezzel a kihívással térnék vissza az életbe itt. Sajnálatos módon eléggé elhavazódtam de terveim vannak! :))
Kezdésnek pedig ezzel pezsdíteném fel az életet a blogon!

Kezdés: 2014.11.23

1. nap – A legjobb könyv,amit az elmúlt évben olvastam


 3. nap – A kedvenc sorozatom

 4. nap – A kedvenc könyvem a kedvenc sorozatomból

 5. nap – Egy könyv, ami felvidít

 6. nap – Egy könyv, ami elszomorít

 7. nap – A könyv, amit a leginkább alulértékelnek

 8. nap – A leginkább túlértékelt könyv

 9. nap – Egy könyv, amiről azt gondoltam, hogy nem fog tetszeni, de végül odavoltam érte

10. nap – A kedvenc klasszikus könyvem

11. nap – A kedvenc könyves párosom

12. nap – A könyv, amit valaha szerettem, de már nem

13. nap – Kedvenc íróm

14. nap – Kedvenc idézetem

15. nap – A kedvenc férfi szereplőm

16. nap – A kedvenc női szereplőm

17. nap – Kedvenc borítóm

18. nap – Egy könyv, amiről azt hittem szeretni fogom, de végül nem szerettem

19. nap – Kedvenc megfilmesített könyvem

20. nap – A legkevésbé kedvelt szereplő

21. nap – Gyermekkorom kedvenc könyve

22. nap – A kedvenc könyvem, ami megvan

23. nap – Egy könyv, amit már régóta el akarok olvasni, de még nem tettem

24. nap – Egy könyv, amit szeretném, ha többen olvasnának

25. nap – Egy szereplő, akivel a legjobban tudtam azonosulni

26. nap – A könyv, amit sajnálok, hogy nem olvastam hamarabb

27. nap – A legmeglepőbb jelenet, fordulat vagy befejezés

28. nap – A kedvenc könyvcímem

29. nap – Ha egy lakatlan szigetre vetődnék, melyik lenne az az öt könyv, amit magammal vinnék?

30. nap – Az első könyv, amit olvastam


2014. április 30., szerda

Mike Grinti – Rachel Grinti: Karmok



Miért pont Ő? 
A Főnix Könyvműhelytől lehetett recenziót kérni, amit én meg is tettem. Nagyon kíváncsivá tett a fülszöveg.

Fülszöveg 
Ebben a modern tündérmesében, amely ellenállhatatlan, akár a macskamenta, egy lány fölfedezi, hogy létezik olyan mágia, ami mélyen a húsba vág…
Emma nővérének nyoma veszett. A szüleik az összes megtakarított pénzüket elköltötték a felkutatására. Most pedig a családnak nincs más választása, mint hogy kiköltözzön egy rozzant lakókocsi-parkba, amely egy erdő szélén áll, csavargó hárpiák, boszorkányok és trollok szomszédságában. Emma nem tudja, látja-e még valaha Helenát, és érezheti-e még boldognak magát ebben az életben.
Azután barátságot köt…
…egy sima modorú, mocskos bundájú, fekete kandúrral, aki a Jack névre hallgat – és akiről kiderül, hogy van egy terve Emma nővérének kiszabadítására. Cserébe mindössze egyetlen aprócska szívességet kér…


Első amit meg kell jegyeznem, nagyon hozzá illő a borítója, ha valaki olvassa a könyvet, lopva ha vissza vissza pillant igazán hangulatkeltő.

Kellemes csalódás volt amikor kiderült, hogy főhősünk csak egy 12 éves kislány. Üdítő volt az ő világában barangolni és megismerni milyenek is igazából a boszorkányok, hogy a tündérek nem olyanok amilyennek elsőre képzelnénk és hogy mennyit is ér a macsakavarázs.

Emma családja a mágikus erdő szélére költözik anyagi gondjaik miatt, ugyanis másik lányuk, Helena eltűnt és minden pénzük az ő megtalálására fordították, eddig mind hiába.
De mikor beköltöznek a lakókocsiba Emma egy kéretlen szobatársra tesz szert, Jackre a macskára, aki felajánlja neki, hogy segít ha megtesz neki valamit... Mivel Emma nagyon szeretné megtalálni nővérét bele egyezik és még álmaiban sem képzelte, hogy ez mennyire megváltoztatja majd az életét. Barátok jönnek mennek, saját döntéseket kell hoznia és vállalni a következményeket érte, onnan kap segítséget ahonnan senki nem gondolná és sok kaland övezi még útját a célig.

A szerzők megismertetik velünk a szerzeteket, ők a különféle lények a trolloktól a hárpiákon keresztül a kémpatkányokig. Szerencsére mindegyik lényről sok információt megtudhatunk magából a történetből és a fejezetek elején lévő CragWiki bejegyzés részletből is, pl milyen fajok vannak és milyen képességekkel rendelkeznek. Itt érdekesség, hogy a szerző páros igazából is létrehozta az oldalt ahol olvashatunk a különböző lényekről. Ez az oldal az alap pillére az egész történetnek.

Véleményem szerint igazán jól illett hozzá az E/3-as írásmód, különben néhány mondat elég felnőttesen hangzott volna Emma szájából.
A karakterek jól kidolgozottak, a szerzetektől az emberekig, nincs összecsapva vagy elsietve. Biztos mindenki megtalálja a neki legkedvesebb karaktert benne mert elég sokszínű a felhozatal :), jókat lehet mulatni egyeseken! Mindenkinek megértjük a céljait mert megismerjük a jellemüket, van aki olyanra áhítozik ami nem egészen tiszta de lehet nem fogjuk elítélni mert megérjük. Vannak benne mélyen szántó gondolatok is csomagolva csak ki kell őket hámozni, de ez nem olyan nehéz.

Elsősorban a 12 éves korosztálynak ajánlom, de bárki nyugodtan a kezébe veheti mert kikapcsolódást nyújt mindenkinek, mert gyerekeknek szól de nem gyerekeknek. 

A könyvet nagyon szépen köszönöm a Főnix könyvműhelynek!

A borító
Szerintem nagyon eltalálta a kiadó a magyar borítót, nagyon illik hozzá és olyan kis üde.
Viszont az eredeti borítónak is megvan a maga hangulata. Na persze egész más, de érdemes mindkettőt megnézni.

Összegzés: 4,5/5
Borító: 5/5
Kiadó: Főnix Könyvműhely

Kedvenc karakter: Jack, Chloé, Emma

2014. január 31., péntek

Heti ismertető

Már vagy 4 éve olvastam de a szívembe zártam. Ez egy sorozat nyitókötete de önmagában is megállja a helyét. Fantasztikus könyv. Tuti, hogy írni fogok róla ha egyszer újra olvasom.

Jackie Collins: Kockázat
 Molyon 91% 



 Jackie Collins, Amerika egyik legnépszerűbb írónője ezzel a briliánsan szellemes, szórakoztató szabadszájúsággal megírt regénnyel vált igazán befutott szerzővé, New York-i padlásszobák, Las Vegas-i kaszinók, Beverly Hills-i hálószobák, napfénytől és szextől átforrósodó dél-franciaországi villák titkainak avatott ismerőjévé.
A fordulatos történet hőse, Gino Santangelő a forróvérű, jóképű fiatalember mindig mindenre kész: a törvényesség határán innen és túl lavírozva építi fel a kaszinókból, nyilvánosházakból, szállodákból álló birodalmát, s válik nincstelenből milliomossá.
Ám a legnagyobb kockázatot akkor vállalja, amikor a törvény szigora elől menekülve elhagyja Amerikát, s mindenét lányára, Lucky-ra bízza. Lucky éppúgy szereti az élet örömeit, a pénzt, a hatalmas veszélyt mint az apja. Ő is készen áll minden kockázatra….


A hét idézete

Az idő nagy úr, vagy mégse? 

"El tudjuk képzelni, milyen lehet az élet idő nélkül?
Aligha. Itt vannak a hónapok, az évek, a hét napjai. A falon és az
autó műszerfalán óra ketyeg. Van idő beosztásunk, naptárunk, vacsora időnk, moziműsorrendünk.
De más teremtményeket körülöttünk nem érdekel az idő. A madarak
sosincsenek késésben. A kutyánk nem pillantgat az órájára.
A szarvasok nem idegeskednek a tovasiető évek miatt.
Egyedül az ember méri az időt.
Egyedül az ember jelzi harangszóval az órát.
Egyedül az ember éli át azt a bénító félelmet, amit a többi teremtmény nem ismer.
A félelmet, hogy kifut az időből."

Mitch Albom: Az Idő Ura

2014. január 24., péntek

Bloglovin csatlakozás

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/8297699/?claim=jcf5qwegnuf">Follow my blog with Bloglovin</a>

2014. január 22., szerda

A hét idézete

Egy kis mosolyogni való, hogy kibírjuk a még előttünk álló napokat a hétvégéig  :)

"– Akar dolgozni?
  – Nem.
  – Miért?
  – Elvesztettem a meggyőződésemet.
  – És ez mitől jön?
  – Tavaly Nápolyban loptam egy kockás felöltőt, és azóta úgy érzem, hogy úrnak születtem.    Elhatároztam, hogy többé nem dolgozom.
  – Azelőtt dolgozott?
  – Nem, de hiányzott az elhatározás."

Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány