2014. január 31., péntek

Heti ismertető

Már vagy 4 éve olvastam de a szívembe zártam. Ez egy sorozat nyitókötete de önmagában is megállja a helyét. Fantasztikus könyv. Tuti, hogy írni fogok róla ha egyszer újra olvasom.

Jackie Collins: Kockázat
 Molyon 91% 



 Jackie Collins, Amerika egyik legnépszerűbb írónője ezzel a briliánsan szellemes, szórakoztató szabadszájúsággal megírt regénnyel vált igazán befutott szerzővé, New York-i padlásszobák, Las Vegas-i kaszinók, Beverly Hills-i hálószobák, napfénytől és szextől átforrósodó dél-franciaországi villák titkainak avatott ismerőjévé.
A fordulatos történet hőse, Gino Santangelő a forróvérű, jóképű fiatalember mindig mindenre kész: a törvényesség határán innen és túl lavírozva építi fel a kaszinókból, nyilvánosházakból, szállodákból álló birodalmát, s válik nincstelenből milliomossá.
Ám a legnagyobb kockázatot akkor vállalja, amikor a törvény szigora elől menekülve elhagyja Amerikát, s mindenét lányára, Lucky-ra bízza. Lucky éppúgy szereti az élet örömeit, a pénzt, a hatalmas veszélyt mint az apja. Ő is készen áll minden kockázatra….


A hét idézete

Az idő nagy úr, vagy mégse? 

"El tudjuk képzelni, milyen lehet az élet idő nélkül?
Aligha. Itt vannak a hónapok, az évek, a hét napjai. A falon és az
autó műszerfalán óra ketyeg. Van idő beosztásunk, naptárunk, vacsora időnk, moziműsorrendünk.
De más teremtményeket körülöttünk nem érdekel az idő. A madarak
sosincsenek késésben. A kutyánk nem pillantgat az órájára.
A szarvasok nem idegeskednek a tovasiető évek miatt.
Egyedül az ember méri az időt.
Egyedül az ember jelzi harangszóval az órát.
Egyedül az ember éli át azt a bénító félelmet, amit a többi teremtmény nem ismer.
A félelmet, hogy kifut az időből."

Mitch Albom: Az Idő Ura

2014. január 24., péntek

Bloglovin csatlakozás

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/8297699/?claim=jcf5qwegnuf">Follow my blog with Bloglovin</a>

2014. január 22., szerda

A hét idézete

Egy kis mosolyogni való, hogy kibírjuk a még előttünk álló napokat a hétvégéig  :)

"– Akar dolgozni?
  – Nem.
  – Miért?
  – Elvesztettem a meggyőződésemet.
  – És ez mitől jön?
  – Tavaly Nápolyban loptam egy kockás felöltőt, és azóta úgy érzem, hogy úrnak születtem.    Elhatároztam, hogy többé nem dolgozom.
  – Azelőtt dolgozott?
  – Nem, de hiányzott az elhatározás."

Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány

2014. január 20., hétfő

Christina Lauren - Gyönyörű idegen

 
Miért ő? 
 Itt is lenne a folytatás, a Gyönyörű idegen, turném második könyve a túlfűtött erotikus könyvek világából.

 Fülszöveg:
Egy sármos angol playboy. Egy lány, aki végül élni akar. És egy titkos viszony, ami a lehető legélénkebb színekben mutatja meg magát.
A fiatal pénzügyi zsenit, Sara Dillont, csalja a pasija, ezért elköltözik New Yorkba, hogy minden komolyabb elkötelezettség nélkül egyszerűen jól érezze magát. Egy bárban találkozik egy ellenállhatatlan, szexi, brit fickóval, és belemegy az egyéjszakás kalandba. De az a mód – és a sebesség –,
ahogyan leolvadnak a gátlásai, megváltoztatja a férfihoz való viszonyát: alkalmi partnerből ő lesz számára a Gyönyörű Idegen.

Az egész város tudja, hogy Max Stella imádja a nőket, Wall Street-i rosszfiús sármja számtalan trófeát hozott már neki, de Sara hatására gondolkodott el először azon, hogy talán mégis van valaki, aki a hálószobán túl is a partnere lehet.
Annál, hogy olyan helyen találkozzanak, ahol bárki beléjük botolhat, csak egy dolog ijesztőbb Sara számára: az, hogy egy privát helyen túl közel kerüljön Maxhez.

A könyv előző részében Chloe és Bennet történetével ismerkedhettünk meg. Most Sara és Max van terítéken.

Érzelmileg Sara nagy változáson esik át, hisz úgy jött el Chicagóból, hogy a pasija fűvel fával megcsalta és hát hat éves kapcsolatból nem olyan  könnyű kilépni. Most egy kis kikapcsolódás kell neki, hogy helyrebillenjen. New York meg is hozza a hatását és kihozza a nőből a vadmacskát. Pár nappal a városba érkezése után barátnőivel elmennek egy buliba és ott ismerkedik meg Maxal. A férfit azonnal rabul ejti Sara, és édes mindegy a nő mit akar, Max döntött és úgy lesz ahogy azt ő elképzelte.

 
Be kell valljam ez a rész jobban tetszett mint a sorozat első része. Nem tudom mi az amit az írónő változtatott, talán a női karakter valósághűbb számomra és sokkal több érzelem, szenvedély jelent meg itt. Érzékibb voltak ennek a párnak az együttléteik még ha extrémek is. Itt a vágy lüktető erő ami sodorja egymás felé szereplőinket, és bármennyire is próbál ellen állni az egyik fél, a másik szorosan tartja és vonzza magához vasakarattal. 


Igazán jólesett az előző részéhez képest, felüdített, kikapcsolt. Lehet, hogy csak azért érzem jobbnak mert az előző könyv volt a hangolódás és ok nélkül húztam le a másikat, de most így érzem.
Plusz ami jó pontokat ad még a könyvre számomra  az a fotózás kiélezése volt. Hogy képes volt írásban is átadni a képek szépségét, intimitását. Egy váll, egy csípő a megfelelő dolgokkal ezek a képek igazán felemelő érzést tudnak nyújtani annak aki ragaszkodik a képen látható testrész gazdájához.

Végeredményben engem megnyert az a könyv a maga módján.

A borító
Mint a Gyönyörű rohadéknál itt is nagyon jól eltalálták, hogyan kell megfogni az olvasót úgy, hogy ha a borítóra néz sejtessen valamit a könyv de ne rohanjon le. ;)

Összegzés: 4,5/5
Borító: 5/5
Kiadó: Lilith Könyvek

Kedvenc karakter: Sara, Max

Heti ismertető

Már évek óta szemezek ezzel a könyvel. Egyszer Gigi blogján olvastam róla amikor még a magyar megjelenése tervbe se volt véve. Most meg holt tartunk? :) Már akkor nagyon kíváncsivá tett és nem feledkeztem meg róla. Csak a pénztárcámnak kellene valakinek szólnia, hogy teljen meg annyira, hogy be zsebelhessem ezt a könyvet!

Holly Black: Átokvetők- A fehér macska



Cassel átoktevők családjából származik, akiknek hatalmukban áll, hogy kezük legkisebb érintésével megváltoztassák valaki érzéseit, az emlékeit, a szerencséjét. Mivel az átoktevés törvényellenes, ők mindannyian gengszterek vagy szélhámosok. Kivéve Casselt. Az ő érintése nem varázslatos, úgyhogy ő kívülálló, az egyenes srác egy görbe úton járó családban. Mindössze egyetlen apróságot kell elnézni neki, hogy három évvel ezelőtt meggyilkolta a legjobb barátját, Lilát.
Az azóta eltelt idő alatt Cassel, beleolvadva a tömegbe, gondosan felépítette a normalitás látszatát. Ám a látszat bomlásnak indul, amikor Cassel egy szörnyű álomtól űzve, amiben egy fehér macska akar neki valamit mondani, egyik éjszaka elkezd alvajárni. Más, felkavaró dolgot is észrevesz, két bátyjának furcsa viselkedését is beleértve. Titkolnak előle valamit, amiből egy rejtélyes történet bontakozik ki. Ahogy Cassel elkezdi gyanítani, hogy részese egy óriási csalásnak, azt is szeretné megtudni, valójában mi történt Lilával. Az is lehet, hogy még mindig életben van? Hogy ezt kinyomozza, Casselnek túl kell járnia az összes körülötte lévő szélhámos eszén.

2014. január 16., csütörtök

Gyönyörű rohadék az az a bunkó főnök és a belevaló gyakornoka


Miért ő? 
Sose volt az én típusom könyvekben a túlfűtött erotikus olvasmány, most mégis bevállaltam párat, hogy az ódzkodásom legyőzzem.Turném első könyve Christina Lauren - Gyönyörű rohadék című könyve.

Fülszöveg: 
Egy ambiciózus gyakornok. Egy perfekcionista igazgató. És rengeteg indulat. Ismerje meg a történetet, amelynek blog előzményét több mint kétmillióan olvasták el online!
Chloe Mills esze borotvaéles, mindent belead a munkájába, és éppen most szerzi az MBA-diplomáját. Egyetlen problémája van csak: a főnöke, Bennett Ryan, aki szigorú, korlátolt, tapintatlan – és teljes mértékben ellenállhatatlan. A Gyönyörű Rohadék.
Bennett Franciaországból tért haza Chicagóba, hogy fontos szerepet vállaljon a családi médiavállalkozásban. Nem gondolta volna, hogy az az asszisztens, aki oly sokat segített neki innen, Chicagóból, míg ő külföldön volt, egy káprázatos, ártatlanul provokatív – és végtelenül dühítő – lény, akit mostantól mindennap látnia kell. A pletykák ellenére Bennett sohasem csípett fel nőket a munkahelyén. De Chloe annyira csábító, hogy már hajlandó érte kijátszani – vagy akár nyíltan felrúgni – a szabályokat, csak hogy megkaphassa őt. Az irodaépület bármely zugában.
Mikor az egymás iránti étvágyuk eléri a kritikus pontot, Bennettnek és Chloének dönteniük kell, milyen áldozatot hajlandók hozni, milyen nyereségért.


A Gyönyörű rohadékot könnyű olvasni.Szereplőink magabiztosak és az írásmód nagyon lendületes. Az más kérdés, hogy a karaktereket jobban is ki lehet volna dolgozni, túl felszínesek. Végig az reméltem, hogy csepegtet el több információt még az írónő Bennetteről és Chloeról.

Az erotikus leíró részeket eddig ha csak tehettem kerültem. De inkább magát a témát, mert egyszerűen nem tudtam hova tenni. Néha persze belefutottam és pont ez rontotta el a könyv varázsát általában. De voltak kivételek ez alól,mégis csak minimális. Talán ezért kerültem eddig az ilyen könyveket, de remélem ezek csak a nagy véletlenek voltak és találkozom olyannal is ami igazán tetszeni fog.
A Gyönyörű rohadék szex jelenetei nagyon részletesek, aki szereti a témát annak szerintem be fog jönni mert átadja azt amit meg akar jeleníteni.
 
A minimális elvárásaim  teljesített, na de közel nem nyűgözött le ez a könyv. Több cselekményt vártam tőle azon felül amit kaptam, és kevesebb káromkodást. Jó persze a kötelező ba***a meg és szo** le  után csak. Nekem ez is rontott az élvezeti értékén.
Minden negatívumát leszámítva viszont nem volt  rossz a könyv a maga témájában úgy gondolom.

Karakterek:
Bennett: Kevés, kevés, kevés! Ezt lehetne szajkózni. Alig tudunk meg róla valamit. A múltjából kapunk morzsákat de lényegében, hogy milyen a karakter amikor nem bunkó arról nem sokat. Először csak egy dugó gépnek mutatkozik aki szeret durvulni, de a könyv vége fele viszont megláthatjuk, hogy vannak érzései is elrejtve. Jó mélyen.

Chloe: Az ő karaktere is nagyon silány. Csak a könyv legelején normális meg néhol elszórtan, azon kívül csak egy szex mániás és ambiciózus  nő. Az ő érzelmei is felbukkannak de valahogy nekem ő is kevés volt.

Akik szimplán egy csöpp történettel kevert egy kávés kanál érzéssel megszórt, szexre kíváncsiak azoknak ajánlom.

A borító: 
Nahát az nagyon tetszetős. Épp csak egy kis csintalanságot sugall diszkréten. Tökéletes.

Következő része turnémnak a könyv folytatása a Gyönyörű idegen. Azért reménykedek a fejlődésben.

Összegzés: 4/5
Borító: 5/5
Kiadó: Lilith Könyvek

Kedvenc karakter: -