2013. május 6., hétfő

Lengyel Dávid · Kuba Richárd Holtak világa – A jóslat



Fülszöveg:
 Egy csapat katona érkezik a Kiskőrös mellett lévő egykori katonai laktanyához. A létesítmény területéről segélykérést észleltek. Azonban, mire odaérnek, nem találnak mást, csupán egy maroknyi túlélőt, hatalmas pusztítást, és élőholtak tömegét.
Egy katona, Andrássy Bálint tizedes az egyik szobában rábukkan egy kis könyvre, Kozma András naplójára. Miközben olvassa, egyre inkább bepillantást nyer ennek a húszas évei elején járó fiatalnak a küzdelmekkel teli életébe. Ez idő alatt arra is rájön, hogy egy nostradamusi jóslatnak köszönhetően ez a fiú már régóta számított rá, hogy egy napon a holtak életre kelnek…

Na hol is kezdjem!

(Csak így zárójelben jelben jegyzem meg, hogy a HV-t a kiegészítő kötettel Kozma András naplójával olvastam párhuzamosan. A fejezetek elején vannak részletek a naplóból de vannak jócskán kimaradt részek amik a könyvben nincsenek benne és nagyon megéri elolvasni mert vannak olyan kicsi részletek amik ha nem is igazán fontosak de érdekesek és ezzel együtt a fő szereplőnket is jobban megismerjük, megértük.)

Egészében véve nagyon jó könyv. De volt benne pár dolog ami számomra negatívum volt... :(
Ez lehet csak személy szerint nekem volt zavaró de rögtön az első oldalon kaptam annyi fegyver márka fajtát, autó típusokat hogy nem is tudom valahogy nem bírtam bele zökkenni egy ideig a történetbe. Később már megszoktam és okés volt, meg persze szükség is volt rá ha az ember élethű akar lenni,csak na, először furi volt nekem.
A második negatívum és egyben az utolsó is, hogy néhol a fogalmazás mód túl....túl....pedáns volt. Igen talán ez a jó szó rá.

Ami még szemet szúró, előfordul benne, hogy túlzottan bele hajlottak az írók a részletekbe de ez ne tévesszen meg senkit erre szükség van hisz valódi helyszíneken játszódik a zombi invázió és így lehet a legjobban elképzelni a történteket.

A könyv két központi szereplővel játszódik. Kozma Andrással és Andrássy Bálint tizedessel. Persze Andrisról tudunk meg többet és az ő köréről mert Andrássy tizedes találja meg a naplót amit a fiú írt, ő olvassa fel és csak néha vannak bele tűzdelve események velük is.

Igazából elég gyorsan indulnak be az események. Amikor még csak információ gyűjtés szakaszban vagyunk az is elég izgi, hisz Anrdissal együtt értesülünk az eseményekről és vele együtt sodródunk az árral, azzal a különbséggel, hogy ő fel van készülve mi meg csak nézünk. : D

Többet vártam a ettől a könyvtől...NEM TUDTAM MEG ELEGET!!!!!

Drága Dávid szépen mondom/írom neked, hogy ki ne nyírd Andrist mert akkor én is KINYÍRLAK téged!!!!
Mert miért is raktad oda az az utolsó reménysugarat ha egyszer nem éli túl? HMMMMMMMMMMM?

Szóval szépen kértem. :)

A Holtak Világa - A Jóslat-ot mindenkinek csak ajánlani tudom aki egy kis borzongásra, kalandra és izgalomra vágyik. :)

A könyveket nagyon szépen köszönöm Lengyel Dávidnak!!

Összegzés: 5/4 
Kedvenc karakter: Andris, Kristály,Andrássy 

Kiadó: Ad Librum
Eredeti cím: Holtak Világa - A Jóslat
Oldalszám:252

0 megjegyzés: