2013. február 15., péntek

Ta-mia Sansa: Gender krónikák 1 - A Menekülés éve

 Azzal kezdeném, hogy eszméletlen jó könyv, bár Sansa írásai mind jók! Olvastam már 3 könyvét ami mind ezután játszódik. Remélem egyszer láthatom az egész sorozatot szépen sorba a polcomon. :)
Ez a könyv a kezdet. Ez után indul ki minden, bár ezt lehet is tudni a sorozat címe alapján.
A könyvben a menekülés kiváltó okait ismerhetjük meg és azokat akik magát a menekülést megszervezték. De természetesen főhősnőnkről, Sandra Mulról tudjuk meg a legtöbb információt, az idő folyamán mindig kapni fogunk nagyobb adag infót a nő múltjáról, ahol szemesülnünk kell  az emberi brutalizmussal, elnyomással és erőszakkal. És végig követjük hogyan változik meg ez a nő. Hogyan fogadja el önmagát és temeti el a múltat, hogy lesz nyitott egy jobb jövő felé bizalommal, barátokkal és szerelemmel az oldalán.

A könyvben ténylegesen csak az előzmények zajlanak, de Sansa olyan jól írta meg, hogy letehetettlen. Igaz én 3 szuszra olvastam el de mentségemre szóljon hangolódnom kell a nagyobb lélegzet vételű könyvekre amik komolyabb gondolatokat vetnek fel.
Az érzések nagyon tisztán érik ez az olvasót, szívbemarkolóan. Aki nem vevő a sci-fi-re még annak is csak ajánlani tudom mert itt még csak csekély mennyiségben jelenik meg az elkövetkezendőkhöz képest és ha szereted a mély érzéseket, cselszövést, akciót és maffiózókat tetszeni fog.

Sajnos csak pár darab készült el ténylegesen belőle nyomtatott könyv formába, de remélem egyszer én is felrakhatom a polcomra.
A borító is Sansa műve.
Hát nem szép?

Nagyon szépen köszönöm Sansának, hogy én is elolvashattam ezt a remekművet. Igazán élveztem!

Kedvenc karakter: Sandra, Tom, Mike
Összegzés: 5/5