2012. szeptember 18., kedd

Gayle Forman: Ha maradnék


Először is a borítóról: Így a legjobb! Láttam az előző borítókat, de szerintem ez viszi a pálmát.Vissza adja a könyv egy töredék részét.Sőt a része.

Nem gondoltam volna hogy ennyire tetszeni fog a könyv. Volt rá lehetőség, hogy megszerezzem ezért éltem az alkalommal és abszolút nem bántam meg. Azt hittem ez is egy lesz a sok ifjúsági közül egy sablon történettel, de nem!

Fülszöveg:
Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit.
Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted.
Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz.
Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?

Két szálon mennek előttünk a dolgok, először is van a jelen, utána a múlt. De így alkot egy egészet.A jelen csak 24 órát foglal magába, a múlt viszont Mia életének vidám és boldog, illetve döntő perceit mutatja.

Mélységesen érzelmes ez a könyv, illetve nem. Egyszer majd megszakad a szívünk utána pedig egy érzelem mentes, hidegvérű visszaemlékezés tanúi vagyunk.

A zene itt mindent körbe ölel, lüktet a könyvel együtt, szinte hallani is egyes részeknél. Könyvet még nem olvastam ami ilyen alapkora épült volna, de nagyon tetszett, főleg, hogy nagyon zene szerető ember vagyok.

A karakterek nekem először túl tökélesek voltak utána pedig megfeledkeztem erről mert megszerettem őket. 

Olyan igazi ez a történet, végig ott a kétely nem tudhatjuk Mia, hogy dönt, nem számíthatunk happy endre.Az már az elején ki van lőve. Csak reménykedünk és bízunk.

El kell olvasnom a következő részét, semmi képen nem hagyhatom ki, hisz csak akkor nyugszik meg a lelkem teljesen. Remélhetőleg...Nagyon bízom benne!

Kedvenc karakter: Teddy, Kim, Adam,Willow,Ramirez nővér
Összegzés:5/5 

A könyvet nagyon szépen köszönöm a Ciceró Könyvstúdiónak!!