2012. december 19., szerda

Eredményhirdetés!

A könyvet pedig.....Orbán Lászlóné nyerte! Gratulálok neki!

A többiek se lógassák az orrukat, jövőre is fogunk játszani és nem csak karácsonykor! :)

2012. december 16., vasárnap

Nyereményjáték!

... és a könyv amit meglehet nyerni az nem más mint Michael Grant Köddé váltak című műve.

Egy válasz csak amivel máris esélyes lehetsz a könyve, ami pedig nagyon egyszerű.

Miért szeretnéd?

A válaszokat komment formájában várom és a játék szerda 12.00-ig tart.
Egy e-mail címet is szeretnék kérni ahol feltudom venni a szerencséssel a kapcsolatot. :)

Gayle Forman: Hová tűntél?



Fülszöveg: 
HÁROM ÉV MÚLVA
Képzeld el, hogy azt az életed éled, amiről álmodtál. A világ egyik leghíresebb rockzenésze vagy, az újságok címlapon hozzák a képedet, és a lábad előtt hever a világ. Az első lemezed olyan sikeres lett, hogy soha nem lesznek már anyagi gondjaid. A barátnőd nem elég, hogy tehetséges és felkapott filmproducer, de jobban megért téged, mint bárki a világon.
Képzeld el, hogy mindennek ellenére mégsem lehetsz boldog, mert három évvel ezelőtt olyasmi történt, amitől valami meghalt benned.
Amikor egyetlen éjszakán találkozik a múlt és a jövő, esélyt kapsz, hogy mindent helyrehozz, ami félresiklott, már csak az marad kérdés, hogy tudsz-e élni vele.
De létezik egyáltalán újrakezdés? És milyen árat kell fizetni érte?


A borító itt is nagyon tetszik! Szemléltei Adam érzéseit a zenével kapcsoltban.Nagyon jól eltalálták.

A Ha maradnék című könyv folytatása, három évvel később játszódik. Most Adam szemszögéből, aki ekkorra már világhírű rocksztár, az Üstökös szárnyal. Elérte amire mindig is vágyott, de most élete mégsem olyan amilyennek elképzelte.

Adam egy roncs, és nem önmagát mutatja a világ felé.Mindenkit eltaszított magától és már abszolút nem önmaga mióta nincs együtt Miával. S mikor a szerelme elment akkor hozta létre világhírű albumát.Kiírta magából azt amit érzet, fájdalmat, dühöt, csalódottságot.
Minden második fejezet elején ezekből a számokból kapunk egy versszaknyi ízelítőt, amik egyszerűen gyönyörűek! Köszönet érte a fordítóknak! 

 „Tű és cérna, hús és csont
A nyál kifolyt, a szív csak kong
Bőrödön gyémántkék varratok
Csillog a magány. Hallgatok.”

A rend itt is ugyan az mint az első kötetben, egy napot ölel fel a történet és a múltat, ami itt most inkább a borús emlékekre van állítva, csak egy kettő boldogabb képet találunk csak. Eléggé sötét a hangulata a könyvnek.


A hová tűntél ? kérdés szerintem Adamre is igazán találó lenne nem csak Miára. Akkora változáson megy keresztül negatív irányba, hogy a könyvön azt vesszük észre mintha nem is ő lenne csak a múltja árnyéka, amíg nem jön Mia aki vissza hozza.Aki összetörte. 


Csodálatos ez a szerelmi történet.Az első részbe darabokra hullik az életünk, utána pedig küzdünk,remélünk  felállunk és tovább megyünk. Itt újra darabokban van az életünk pedig külsőre mindenünk meg van, üresek vagyunk és csak sodródunk az árral mert azt kell tennünk. Aztán jön egy ember akit a legjobban vártunk egész életünkben de féltünk is tőle mert ő tett azzá ami most vagyok, mégis ő tesz újra egésszé és végig remélünk.



„Gyűlölj, hé!
Ne legyek többé!
Nyomoríts péppé!
Alakíts széppé!
Teremts egésszé!
Hát nem, hát nem,
hát nem megérné?”

A könyvet köszönöm szépen a Ciceró Kiadónak!

Kedvenc Karakter: Mia, Adam,Stavros
Pontozás: 5/5

Kiadó: Ciceró
Eredeti cím: Where She Went 
Fordító: Rudolf Anna
Oldalszám: 270









2012. december 10., hétfő

Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?



Fülszöveg:

Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a New York-i repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még sohasem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é pedig a 18A-ra.
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőzi az olvasót arról, hogy az igaz szerelem akkor bukkan fel, amikor a legkevésbé számítunk rá.


Borító:Igazán jól meg lett csinálva és hangulatilag olyan jól illik rá a cím betűtípusa is. A fejezetek is olyan stílusban vannak ami megalapozza a könyv hangulatát.
Cím: 72% a reptéren, 98% ha 3x találkoznak egy nap :)

Bár létezne ilyen szerelem! Olyan szép volt!
Néha eszeveszetten vágyok az ilyen könyvekre a sok fantasy után.Kitisztulok tőlük. Mondhatnám, hogy ez egy könnyed első szerelmes könyv, de nem igaz, épp ezért jó.
Ez a könyv nem csak két fiatal szerelméről szól, hanem arról is Hadley, hogy éli meg szülei válását.A szülők hogyan éreznek.Hogy lépnek tovább, lányukkal, hogy akarják elfogadtatni a tényeket, a múló szerelmet. Az örök szeretetet.
Persze vártam azokat a részeket is amikor Oliverrel beszélgetnek, miként alakulnak kezdődő érzéseik egybefonódása.Hogy ismerik meg egymást és mondják el a másiknak belső félelmeiket.
A fiú is végig aktív szereplője a könyvnek, hisz őt is megismerjük.Az ő gyengéit és tragédiáit.

Olyan mély érzésű ez a könyv! A szív legmélyéig hatol. Őszinte,tiszta érzések, talán azért talál ilyen mélyre. És hát valljuk be a válás mindig aktuális téma. Sok gyerek lehet ebben a helyzetben, ez a könyv talán kicsit vigaszt nyújthatna nekik Csak el kell fogadni a dolgokat és a boldogságra törekedni.Tovább lépni. A szülők is a kezükbe vehetnék, hogy részben megérthessék gyerekeiket. Hisz egy ilyen dolog mindenkinek nehéz és meg kell tanulni nagyon gyorsan hogyan kezeljék a kialakult helyzetet.
Az én szüleim is elváltak csak nálam más volt a helyzet. De attól igazán jó útmutató nekem is.

Hadley és Oliver olyan szépen egymásra találtak. Olyan csodásan, irigylésre méltóan.
Nem tudom elégszer leírni, milyen tiszta is az amit ők éreznek egymás iránt. Ez egyszerűen elragadott és elsodort engem. Meseszép!

Biztos, hogy a 2013 őszében megjelenő könyvét az írónőnek be fogom újítani és fokozottam fogom figyelni a Maxim kiadót is. :)

Kedvenc karakter: Oliver, Hadley
Pontozás: 5/5

Kiadó: Maxim
Eredeti cím: The Statistical Probability of Love at First Sight 
Fordító: Komáromy Zsófia
Oldalszám: 256 oldal

Dan Krokos: Hamis emlékek



Fülszöveg:

Miranda egy padon ébred, egyedül, emlékek nélkül. Rémületében rejtélyes energiát bocsát ki magából, amely rettegéssel tölt el mindenkit a közelében, kivéve egy Peter nevű idegent, aki a legkevésbé sem lepődik meg a lány megdöbbentő képessége láttán.
Más lehetőség híján Miranda kénytelen megbízni benne, és szembenézni a ténnyel, hogy őt magát fegyvernek képezték ki, és egy genetikailag módosított fiatalokból álló elit alakulat tagja, akik emberfeletti képességükkel akár egy egész várost képesek káoszba és pusztulásba taszítani.
Régi énjéhez azonban nem könnyű visszatalálni, ráadásul a múlt már nem is számít igazán, amikor a jövő kerül veszélybe…
Igazából spoiler nélkül nem tudnék sokkal többet leírni a történetből csak a fülszöveget más szavakkal leírni ezért, nem is töröm magam vele. 
Borító: Őszintén, ez a borító engem nem késztet arra, hogy elolvassam a könyvet, bár az igaz, hogy nem is kicsit köze van a történethez.
Cím: Végig piszkálta a fantáziámat az a Hamis emlék, de megtudjuk a választ senki ne aggódjon, csak a végén. :) 
Nem annyira nyűgözött le a könyv, de nem is vártam eget rengető teljesítményt.Egyszer olvasásnak viszont tökéletesen megfelel.Lehet a stílus miatt nem jött át annyira de attól független ez nem egy rossz könyv.
A karakterek egészen jók, de végeredményben senkiről se tudunk meg olyan sokat csak Mirandáról, főhősnőnkről.De ő igazi kemény csaj. Folyamatosan kapja az új helyzeteket és mindet megoldja, elzárja a lelki megingásait és nem engedi láttatni ha kételkedik magában.
Viszont nekem már a könyv elejétől Peter a favorit fiú karakterem. Nekem ő sokkal megnyerőbb volt mint Noah. Nem tudom miért, csak valahogy erősebbnek, magabiztosabbnak és tiszta fejűbbnek tűnik.
Már a könyv elejétől kérdések tolonganak Miranda fejében az amnézia miatt, így hát a miénkben is és azok csak folyamatosan gyűlnek, halmozódnak a könyv végéig és azon túl is, hisz amire választ kapunk az még több kérdést vet fel.
A cselekmény van, hogy beindul, lelassul, aztán megint beindul a végén de akkor végig pörög. Szóval az elején éreztem azt, hogy nekem kicsit lassú a folyása.De ez engem nem zavart mert előtte megtudjuk az előzményeket és Miranda részleges visszaemlékezéseit.

A könyv végére éreztem úgy, hogy hmm... kíváncsi vagyok, olvasás közben is voltak ilyen pillanataim de előfordult, hogy alább hagyott az érdeklődésem.

Egész megdöbbentő a vége, erre nem számoltam.
Szóval végső soron jó könyv volt, kíváncsi vagyok a folytatásra. :)
A könyvet köszönöm a Főnix kiadónak!!!
Kedvenc karakter: Peter
Pontozás: 4/5 
Kiadó: Főnix
Eredeti cím: False Memory
Fordította:dr. Sámi László
Oldalszám: 242 oldal
   



2012. december 8., szombat

Veronica Roth: A beavatott



Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
EGYETLEN DÖNTÉS
alapján megtudhatod, kik az igazi barátaid
EGYETLEN DÖNTÉS
meghatározhatja az értékrendedet
EGYETLEN DÖNTÉS
örökre megmutathatja, kihez és mihez vagy hűséges
EGYETLEN DÖNTÉS, AMELYTŐL MEGVÁLTOZOL
Beatrice Prior az antiutópisztikus Chicagóban él: az itteni társadalom öt csoportra tagolódik, melyek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Ők az Őszinték, az Önfeláldozók, a Bátrak, a Barátságosak és a Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, melyik csoporthoz kívánnak tartozni. Ennek kell szentelniük életük hátralevő részét. Beatrice ingadozik aközött, hogy a családjával maradjon-e, vagy végre önmagává váljon. Ez a két lehetőség kizárja egymást. Végül olyan döntést hoz, amely mindenki számára meglepetést jelent – még önmagának is.

Borító: Nagyon tetszetős lett! Úgy van megcsinálva, hogy le vedd a könyvesboltban a polcról.
Cím: Elég hamar rá lehet jönni miért is az, ami a cím.

Beatrice az Önzetlenek csoportjába született és nevelkedett, de úgy érzi nem ott van a helye. Nem tudja vajon, hogy is válasszon, maradjon hű  a családjához vagy hallgasson a szívére? De végül bátran dönt. 
Így lesz belőle Tris.
Akkor még nem tudhatta, hogy szembe kell néznie saját félelmeivel és a saját bőrén kell megtapasztania legrosszabb rémálmait még akkor is ha az csak szimuláció...
Nem tudhatta, hogy rá talál a szerelem.
Nem tudhatta, hogy mindent el is veszíthet végérvényesen... 

"Egyetlen döntés amelytől megváltozol."

Érdekes ötlet volt ez a világ felépítés és élvezettel vetettem bele magam a könyvbe, bár alapból bukott ötlet volt mert öt különböző csoport nem tud együtt működni.Mindig lesz olyan ami hibádzani fog.Vagy egyszerűen beüt az emberi természet. Féltékenység, hatalom vágy,erőszakosság...
Voltak olyan dolgok a könyvben ami nem volt mindig teljesen logikus de őszintén engem nem érdekelt mert a karakterek engem elvarázsoltak! Tényleg, nagyon!Majdnem a végéig teljesen átélhető volt minden. Mellékszereplőinket is nagyon szerettem életszerűek voltak nekem. Illetve utáltam, mert mire menne egy könyv negatatív karakterek nélkül?
Annyira elképesztő ahogy az érzések átjönnek. Az én gyomrom is görcsbe rándult vagy sírhatnékom támadt...Viszont! Volt olyan rész benne amikor meghal valaki akit szeretett és semmi!Nuku érzelem kinyilvánítás amikor legalább illene összetörni egy bizonyos pontig még akkor is ha egy cél érdekében menni kell tovább.

Nekem nagyon tetszett a cselekmény, miután beindul nem áll meg a végéig.Pörög és olvasol és olvasol. Kettő nap alatt ki is végeztem a könyvet. :)

Hú és a fiúkánk! Tipikus kemény férfi akire minden lány vágyik az álmaiban. Titkokkal teli, szexi,erős és gyengéd a megfelelő pillanatokban. Megértem Tris miért is szeretett bele.

Először nem hittem, hogy ennyire tetszeni fog csak bíztam egy rejtett megérzésben, na meg persze pár blogos csaj véleményében.És milyen jól döntöttem!

A könyv vége egész tűrhető volt. Úgy értem nem egészen függő vég, csak részben. Értsd úgy, hogy nem fogod a falat kaparni a folytatásért, de azért nagyon várod. :)

A könyvet köszönöm szépen a Ciceró Kiadónak!

Kedvenc karakter: Négyes,Tris, Al
Pontozás: 4,5/5

Kiadó: Ciceró
Eredeti cím: Divergent
Fordította: Logos
Oldalszám: 430

2012. november 23., péntek

Ernest Cline: Ready Player One

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely.
Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.
A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.

Amiért elkezdtem olvasni a könyvet az a virtuális világ ötlete volt.Animében és mangában is dolgozták már fel ezt a témát de ott csak kifejezetten az abban a világban történő eseményekre, kalandokra koncentráltak.És mivel most adott volt a lehetőség, hogy könyv formájában is hozzájussak egy hasonló történetnek hát persze, hogy megragadtam!  

Wade Watts megszállott Holliday rajongó. Mindent tud az életéről. Minden játékkal játszott amivel ő, minden filmet megnézett és megjegyzett képkockáról képkockára, a zenéket már ne is említsem!
Wade antiszociálisnak vallja magát de én nem tartottam annak. Lehet, hogy csak egy virtuális világban tud kibontakozni, de miért? Mert a valóságban elnyomták és megalázták.A szülei meghaltak és a nagynénje akinél élt utálta. Nincs semmi ami ott tartaná. A való világ egy rossz hely.Az energiaválság és a környezeti változások miatt háborúk folynak. Embertelenek a körülmények és a szegény családok a rakások egyikén lakik. A rakások igazából nyomor negyedek és Wade célja az, hogy kikerüljön onnan.Első sorban ezért is akarja megnyerni a Tojás vadászatot, ezért lett "nyest".
Az OASIS számára menedék ahol senki nem ismeri, nem tudhatják ki ő valójában hiszen titkosítva van minden személyes adat. Ő ott csak Parzival.

Az OASIS sokaknak nem csak egy egyszerű játék, menekülés a valódi világ elől, szabadulás otthoni börtönükből.Itt kikapcsolódhatnak és elfelejthetik minden gondjukat.
De használható oktatási célokra is, sokan ott járnak iskolába, vagy üzleti találkozókat bonyolítanak le, dolgoznak ott.
A megkapott kreditek a valóságban is felhasználhatók, sőt erősebb is a saját pénznemüknél.

Viszont az IOI hálózati szolgáltató vállalat is rá akarja tenni a kezét erre a csodára. Havidíjat akarna szedni és így rengeteg ember menedékét venné el, mivel sokaknak nem lenne pénze így használni.

Miután Parzival megszerzi az első kulcsot és túljut a kapun, felpörögnek az események. Folyamatos cselekménysor indul el.

A karakterek nincsenek túlbonyolítva, de ez nem is hiányzott, nem karakter központú ez a könyv. James Halliday felhívásából indul el a történet és ezen is megy végig.Egy kincs vadászat amely telis-tele van kalandokkal.

Egyik kedven idézetem a könyvből: "...bármennyire is rémisztő és fájdalmas, a valós világ az egyetlen hely, ahol igazi boldogságra találhatunk. És a valóság valós."

Ez a könyv örökbecsű kedvenc lett. Soha le nem csúszhat a Toplistámról. Letehetetlen volt számomra.
Szívesen olvasnák még erről a világról, megkapó a történet és nagyon jó az írásmód is.
Köszönöm Ernest Clinne-nek, hogy megírta ezt a könyvet.

És köszönöm az Agave kiadónak, hogy kiadtátok és én is elolvashattam!

Kedvenc karakter: Wade,H
Összegzés: 5/5

Kiadó: Agave Könyvek
Kiadási év: 2012

Eredeti megjelenés: 2011

Eredeti cím: Ready Player One

Fordító: Roboz Gábor

Oldalszám: 507





2012. november 19., hétfő

Alma Katsu - Halhatatlan



Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Amikor Dr. Luke Findley éjszakai műszakba érkezik a St. Andrew nevű kisváros kórházába, csak egy újabb apró sérülésekkel és családon belüli erőszakkal terhes éjszakára számít. Ehelyett találkozik Lanore McIlvrae-vel, aki örökre megváltoztatja az életét. Mert Lannynek múltja van…
Lanny McIlvrae senkire nem hasonlít, akit Luke valaha ismert. A nő története a szerelemről és az árulásról szól. Szerelemről és árulásról, amire nincs hatással az idő, ami örökkévaló, kivéve, ha Lanny démonai végre nyugalmat találnának. A kétszáz év alatt, amit a Földön töltött, úgy tűnik, mind a dekadencia, mind pedig az erőszak megkísértette, de ő végig hű maradt élete nagy szerelméhez. Egészen mostanáig.
Alma Katsu nagy kritikai visszhangot kiváltó könyve felejthetetlen történet a viszonzatlan szerelemről, ami nem csak megerősíti és nagy tettekre sarkallja az embert, de ugyanakkor el is vakítja és akár a teljes pusztulásba is vezetheti, hiszen a saját megváltásunkhoz vezető út megtalálásáért kizárólag mi magunk vagyunk felelősek.

Már az első fejezeteknél meg lehet szeretni az írónő stílusát! Teljesen a karakterekre épül minden, általuk jönnek át a szívet tépő érzések.
A jelen és a múlt között (1800-as évek) ugrálunk és így ismerjük meg egyre jobban főszereplőinket. Lanore és Jonathan történetét. Viszont Dr. Luke Findleyről nem sokat tudunk meg, az ő életébe csak egy kicsit pillanthatunk be.
Nos a cím. Halhatatlan. Mire asszociál mindenki? Vámpír. Itt szó sincs róla! A fantasynak is csak kicsi itt a szerepe, ez a könyv nagyon érzelem központú.Fő témája a szerelem.De nem a boldog fajtából, hanem abból amiből csak fájdalom származik. De ennek a szerelemnek az érdekében bármire képes.Át tiporni másokon, hogy nekem jó legyen, de utána kiderül, hogy egy cseppet se lesz jobb bármi.Sőt! Rosszabb.

De van még egy központi karakterünk Adair. Az ő történetét is megismerhetjük ami Magyarországon játszódik.Ezt csak különlegességként említem meg. :)

Jonathan mindent megtehet. Jóképű, gazdag és minden lány rá pályázik. Egyértelműen Lanny is.
De a fiú csak barátként néz rá, így Lanny szerelme egyoldalú.


Lanny karakteréről olvastam, hogy nem szeretik.Lehet, hogy megszeretni nem lehet a tettei miatt, de látszik rajta, hogy nem gonoszságból teszi azt amit.
Többször is olvashatjuk, hogy szabadabb szeretne lenni, meg inkább született volna fiúnak.De mivel lány, alig tehet bármit is.Ezért lázad.

Adair...nálam ilyen szeret, nem szeret érzés volt vele kapcsolatban.Sérült ember volt. Illetve halhatatlan.
De mindenkinek volt valami ami nem tette teljessé őket.

Sötét vonzalom, szomorú, hiábavaló szerelem és rengeteg fájdalom volt.Az emberek rossz oldalát mutatja ez a könyv.

Ez nem egy könnyed kis könyvecske, csak az olvassa el aki készen áll az erőszakra és kegyetlenségre is.

Kedvenc karakter:Lanny
Összegzés:5/5
Kiadó:Agave
Köszönöm a könyvet az Agave Kiadónak!

2012. október 30., kedd

Richelle Mead - A szukkubusz éjszakája

 
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Georgina Kincaid, Seattle város szukkubusza pokoli elismerésben részesül kiemelkedő lélek-megrontási teljesítményéért, és békességben él nagy szerelmével, a halandó Seth Mortensen regényíróval. Szerelmük egyetlen hiányossága a testi beteljesülés: könnyű csókokon és gyengéd simogatáson túl nem merészkedhetnek, mert azzal Georgina elszívná Seth életerejét. Kényszerű önmegtartóztatásuk dacára igen harmonikusan építik kapcsolatukat mindaddig, amíg meg nem jelenik a színen Georgina régi inkubusz barátja, a sármos csábító, Bastien. Az inkubusz rejtélyes feladattal érkezik a városba: meg kell rontania egy híres tévésztárt, a bigott Dana Daileyt, akinek szervezete szigorú konzervatív értékeket hirdet, így igyekezve gátat vetni a földi romlottságnak és az ördög csábításának. Georgina természetesen barátja segítségére siet, ám miközben Bastien Danát igyekszik a romlásba vinni, Georginának is szembe kell néznie saját démonaival.


Georgina Kincaid ígéretéhez híven gyüjti a jó fiúk skalpjait. Bár nem ez szíve minden vágya, mert az az hogy Seth-el lehessen. A testi kapcsolatukat hanyagolniuk kell egy apró probléma miatt (szukkubusz) és ezért előszeretettel ugragják a barátai.
Egy régi barát is felbukkan, Bastian az inkubusz, aki küldetéssel érkezett. Egy nagyon konzervatív nőt kellene az ágyába csábítania. Dana Daileyt.És mivel döcögősen halad az ügy hősnőnk barátja segítségre siet kis noszogatással.

Az első oldalakon hozza a formáját az írónő. Nem hiába állítják sokan, hogy Ő a kedvenc írójuk. Nálam is előkelő helyen áll.
Egyszerűen letehetetlen a könyv. Csak olvasod és pörögsz te is a történettel együtt. Már a sztori negyedénél merülnek fel titokzatos kérdések és csak egyre furábbak lesznek, egyre jobban piszkálják a fantáziánkat a végkifejletig.
Két szála is ment a történetnek és mindkettő hozta a formát. Nem laposodott el a sztori.

Nagyon tetszenek a karakterek, tartják a szintet és fejlődnek, változnak lelkileg.Főleg ezt most Georie-ra és Seth-re értem.Szépen bontakozik ki a kapcsolatuk és erre is ráfókuszál a könyv.
Szerintem a karakterek teljesen jól vannak felépítve, nem látok bennük olyan hibát, ami "embertelenné" tenné őket. A cselekmény szépen bontakozik ki. Csak hogy költői legyek "mintha egy virág nyitná ki a szirmait. Nincs elsietve.Apró morzsákként csipegetjük össze először az információt, aztán halmozódnak a kupacok és hirtelen már fölöttünk tornyosulnak. Nagy a veszélye annak, ha leborul, betemet minket.
Georgina kötéltáncot jár lelkileg. Meg kell küzdenie magával és döntésre kell jutnia. Nehéz volt az út, de csak céltért kedvenc szukkubuszunk.

Kellett nekem ez a könyv. Már olvasói válságban szenvedtem. Egyszerűen néztem a könyvespolcom és semmi olyan könyv nem akadt a kezembe, amit újraolvasnék, vagy haladnék egy megkezdettel, de ez segített.

Köszönöm a könyvet az Agave könyvek kiadójának!!!!!!

Kedvenc karakterek:Jody,Georgia,Seth,Jerome,Carter,Doug
Összegzés:5/5

2012. szeptember 18., kedd

Gayle Forman: Ha maradnék


Először is a borítóról: Így a legjobb! Láttam az előző borítókat, de szerintem ez viszi a pálmát.Vissza adja a könyv egy töredék részét.Sőt a része.

Nem gondoltam volna hogy ennyire tetszeni fog a könyv. Volt rá lehetőség, hogy megszerezzem ezért éltem az alkalommal és abszolút nem bántam meg. Azt hittem ez is egy lesz a sok ifjúsági közül egy sablon történettel, de nem!

Fülszöveg:
Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit.
Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted.
Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz.
Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?

Két szálon mennek előttünk a dolgok, először is van a jelen, utána a múlt. De így alkot egy egészet.A jelen csak 24 órát foglal magába, a múlt viszont Mia életének vidám és boldog, illetve döntő perceit mutatja.

Mélységesen érzelmes ez a könyv, illetve nem. Egyszer majd megszakad a szívünk utána pedig egy érzelem mentes, hidegvérű visszaemlékezés tanúi vagyunk.

A zene itt mindent körbe ölel, lüktet a könyvel együtt, szinte hallani is egyes részeknél. Könyvet még nem olvastam ami ilyen alapkora épült volna, de nagyon tetszett, főleg, hogy nagyon zene szerető ember vagyok.

A karakterek nekem először túl tökélesek voltak utána pedig megfeledkeztem erről mert megszerettem őket. 

Olyan igazi ez a történet, végig ott a kétely nem tudhatjuk Mia, hogy dönt, nem számíthatunk happy endre.Az már az elején ki van lőve. Csak reménykedünk és bízunk.

El kell olvasnom a következő részét, semmi képen nem hagyhatom ki, hisz csak akkor nyugszik meg a lelkem teljesen. Remélhetőleg...Nagyon bízom benne!

Kedvenc karakter: Teddy, Kim, Adam,Willow,Ramirez nővér
Összegzés:5/5 

A könyvet nagyon szépen köszönöm a Ciceró Könyvstúdiónak!!

2012. július 22., vasárnap

Laini Taylor: Füst és csont leánya


Fülszöveg:
17 Karou, a valódi kék hajú lány Prágában él és rajzolni tanul, ám gyakran hiányzik az iskolából, mert időről időre távoli és veszélyes küldetéseket teljesít titokzatos és végtelenül rút nevelője, Kénkő parancsára. Kénkő boltjából kilépve ugyanis a világ legkülönbözőbb pontjain találja magát, és mindenhonnan fogakat kell vinnie Kénkőnek, aki kívánságteljesítő gyöngyökkel fizet a fogakért. Egy ilyen küldetésen méri össze Karou először az erejét Akivával, az emberfeletti szépségű szeráffal. Az első találkozást azonban több is követi a mai Prágában és más korokban, más világokban, mert tér és idő nem szab korlátot a kimérák és a szeráfok időtlen idők óta tartó könyörtelen küzdelmének. Hogy kik a kimérák, és kik a szeráfok? Kik az ördögök, és kik az angyalok? Jó-e a szép, és szép-e a jó? No és kicsoda valójában Karou, akinek a neve egy bizonyos nyelven azt jelenti, „Remény”?
Laini Taylor fantáziában, egészen eredeti ötletekben, kiszámíthatatlan fordulatokban és érzelmekben gazdag regényéből kiderül.


Egész jó könyvecske.Bár inkább ez  bevezetőnek tűnik a nagy cselekményhez csak a könyv végén indulnak be igazán a dolgok, akkora tudjuk összerakni a képet egésszé.
Nekem a legjobban a könyv eleje és a legvége tetszett, bár ha már a következő kötet is tudja ezt a szintet hozni nekem az is elég lenne egy ilyen műfajú könyvnél.

A karakterekkel egy ideig semmi bajom nem volt de amikor belépett Akiva is, Karou nekem nagyon el nyálasodott.Bár nem vártam mást mert gondolni lehetett.
Na viszont nagyon tetszettek a táj leírások, tisztára eltudtam képzelni Prága utcáit és Jemaa el-Fnat is Marrakeshben.
A történet meg nekem változó szinten volt.De mint mondtam a vége elég jó lett ezért kíváncsian várom a következő kötetet.

Kedvenc karakterek:Kénkő
Összegzés:4/5

A könyvet köszönöm szépen a Kossuth Kiadónak!

2012. június 26., kedd

Lissa Price: A testbérlők


Kellemes csalódás volt.Nem fűztem hozzá szép reményeket, mert mostanában nem fogtam ki a jó disztópiás regényeket, de ez viszont nagyon jó volt.

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A Földet háború pusztította, emberek milliói haltak meg. Ebben a világban valóra válik az emberiség régi álma: végre lehetséges egy másik személy testébe bújni. A 16 éves Callie rábukkan egy titokzatos helyre, ahol rászorult tinédzserek bérbe adhatják fiatal testüket a társadalom idős, de tehetős polgárainak. Amikor azonban a fejébe ültetett szerkezet meghibásodik, Callie öntudatára ébred, és dúsgazdag bérlőjének mesés életét kezdi élni. Aztán a lány ráébred a halálos tervre, aminek ő is része. Az összeesküvés szálait befolyásos emberek mozgatják, és Callie kénytelen lesz végére járni a rejtélynek, ha életben akar maradni. Ez pedig nem lesz egyszerű, mert ebben a világban tényleg senki sem az, akinek látszik.
Lissa Price idei szenzációja az év legígéretesebb ifjúsági sci-fije, amit a stílus minden rajongójának ajánlunk.

Nagyon tetszettek a karakterek.Nem voltak műk, nagyon is életszerűnek tűntek, jó néhol sötét volt szegény főhősnőnk de ez még belefért.

Az ellenség biológiai fegyvert vet be, spórafejű rakétákkal bombázzák le ezt az Amerikát. A bomba hatása, hogy az ivarképes személyek meghalnak ezért maradnak életben csak a kiskorúak és a szépkorúak.De a szépkorúak mindent maguknak akarnak és minden joguktól megfosszák a kiskorúakat.
Az elő történetről nem sokat lehet megtudni a könyvből, meg kell várni a következő kötet, de szerintem megéri. :)
 Az alapötlet nagyon jó.Egy világ ahol szépkorúak bérbe vehetik a testbankban lévő tinik testeit. 
Nekem nem indult be gyorsan ez a könyv, hanem egyenletes tempót diktált egy ideig, aztán egy picit be lendült aztán megint lassított. No, így volt végig.De én nem bántam, nyugisan el lehet olvasni. 
Volt egy kicsi szerelmi háromszögünk de nem volt olyan igazi.A jó szerelmi háromszögeknél összeszorul az olvasó gyomra.Itt nem.De ezt még el lehet nézni neki. 
Igazán megfogott ez a könyv!

Kíváncsian várom a folytatást! 


A könyvet köszönöm az Agave kiadónak


Kedvenc karakterek: Helena,Blake
Összegzés:4/5






 

2012. június 11., hétfő

Laurell K. Hamilton: Végzetes flört

 

Történet:
Amikor Anita Blake, a dögös vámpírvadász találkozik megbízójával, Tony Benningtonnal, még tele van együttérzéssel. Ugyanis a férfinak nemrég halt meg a felesége, és Anita feladata az lenne, hogy a nőt reanimálja. Vagyis felélessze halottaiból.
Anita tud néhány dolgot életről és halálról, és tisztában van azzal is, mit jelent szeretni valakit. De azt is tudja, hogy amit ő nekromantaként fel tud ajánlani Tony Benningtonnak, az nem egészen az, amire a férfi vágyik. Mert az a teremtmény, akit Anita képes előhívni a néhai Mrs. Bennington sírjából, az nem a csodálatos Mrs. Bennington lesz. Sőt. Nagyon nagyon messze lesz a csodálatostól.


Nos, mindenki higgye el, az én legnagyobb sajnálatomra Anita közel se volt elbűvölő most.Sőt, kiakadtam Hamiltonra amiért csak ilyet volt képes írni.Jó, jó csak novella, de akkor is.
Rövid is volt,igazából csak egy kicsit kötött le, ez nem nyert meg.A Fogat fogért milliószor jobb volt.
Itt csak flört van meg sex plusz lesz egy új játékszere kedvenc vámpírvadászunknak.
Áááá ennél sokkal jobbat tud írni! Ne már!!!Ez a rész abszolút nem tetszett.Nincs igazi Anita Blake feelingje. Nincs meg az a hangulat amit elvárunk ettől a sorozattól.Csomó karakter nincs benne akit ismerünk csak Nathaniel,Jason és Micah.Nekem is Edward kell mint sokan másoknak és Jean-Claude. 
Próbálok pozitívumot keresni de nem megy.Nagyon ajánlom Hamilton néninek, hogy normális folytatást írjon most már mert össze akasztjuk a bajszunkat!


A könyvet köszönöm az Agave kiadónak!

Kedvenc karakter:Nathaniel
Összegzés:3/5

John Scalzi: Vének háborúja


Történet:
John Scalzi a Vének háborújában egy olyan világot ír le, ahol az ember már űrbéli gyarmatokon él, és folytat kegyetlen harcokat újabbakért a Gyarmati Véderő vezetésével. Erre mindenképp szükség van, ugyanis az erőforrások szűkösek, lakható bolygókból pedig kevés van, és emiatt a kivándorlást erősen korlátozzák a Földről. Sokaknak csak az a lehetőség marad, hogy a hetvenöt éves kort elérve jelentkezzenek katonának, majd két év frontszolgálat után letelepedjenek valamelyik kolónián, busásan megjutalmazva. Nem csak emiatt hangzik csábítónak ez a lehetőség: a közvélekedés szerint a Gyarmati Véderő valamilyen módszerrel meg is fiatalítja az embereket, hiszen öregekkel nem lehet harcba indulni.
Úgyhogy John Perry két dolgot tett a hetvenötödik születésnapján. Meglátogatta a felesége sírját, majd belépett a hadseregbe. Csak két évet kell túlélnie. Azt viszont még ő sem sejti, hogy milyen megpróbáltatások várnak rá – a brutális háborúk és az otthon fényévekre nyúló távolsága örökké megváltoztatja az embert. Valami sokkal különösebbé és veszélyesebbé.


Kerestem ezt a szót egy ideig mire megtaláltam.Ez illik erre a könyvre: eszméletlen.
Nem vagyok nagy sci-fi rajongó, se könyvbe se sorozatokba de van egy kettő kedvencem. Ezzel a könyvel hogy így láthatatlanba kifogtam csak mert megtetszett a címe, az nagyon király, mert baromi jó könyv.

Engem az első oldaltól az utolsóig érdekelt,teljesen beszippantott, nem volt kizökkenés.Persze nem volt végig pörgés voltak magyarázós részek de azok kellettek, hogy megértsük a dolgokat és tisztában legyünk az új körülményekkel.

Nekem személy szerint egyik nagy kedvencem ebben a könyvben az, hogy belelátunk John lelkébe, érzéseibe.Megismerjük ha nem is mélyen de eléggé a Vén Trottyokat és megszeretjük őket.

Annak ellenére, hogy minden sor lekötött a könyvből elég lassan haladtam vele.De úgy érzem ez csak jót tett mert nem egyszerre faltam be mindent és volt időm megemészteni a dolgokat és persze nem utolsó sorban sokáig élvezhettem. :D

Nagyon jól van felépítve a könyv mind a világ szempontjából mind karakterekből és minden másból is.Nem sok a magyarázat és nem is kevés pont annyi amennyi kell ahhoz, hogy megértsük azt amit elakar mondani.
Na és persze a humort se fejtsem el, mert bármilyen komoly is a téma olyan beszólások vannak benne, hogy néha hangosan nyekeregtem.Voltak fájdalmas poénok meg az igazi mosolyogni valók is. :)
Voltak benne lelki vívódások amik mélyen megérintettek.Ilyenkor gondolkodik el az ember ő vajon mit tenne, hogy döntene.De persze erre a kérdésre igazából sose lehet válaszolni szerintem.Csak is akkor ha te is ugyanabba a helyzetbe kerülnél, addig nem.Addig valahogy nem igazi.

Ez igazi sci-fi.Olyan fegyverek, kütyük, technológia van benne...zseniális, hogy eleve ezt ki tudta találni a szerző.
A könyv vége meg isteni!Olyan jó "befejezést" csinált neki az író, nem kaparod a falat a folytatásért de mégis nagyon várod. :)

Köszönöm a könyvet az Agave kiadónak!!!

Kedvenc karakterek:Vén Trottyok,Ruiz
Összegzés:5/5

2012. június 2., szombat

Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály


Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna.
Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hatéves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… és otthon sem.
Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer.
De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak, akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni… és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, semhogy közel engedje jeges szívéhez.


Azt mondanám erre a könyvre hogy oké.
Egy kicsit többet vártam tőle de nem sokkal, valami ilyesmire számíthat az ember a fülszöveg alapján.
Tipikus ifjúsági fantasy szerelmi háromszög kezdődményel ami nem véresen komoly és pont ez tetszik ebben a szálban.Senki nem őrül meg a féltékenységtől, nem kell a választása miatt órákat dilemmázni a lelkével.
Voltak részletek amik kifejezetten tetszettek, viszont voltak szerintem nagyon elcsépelt dolgok is a könyvben.
Meghan karaktere engem személy szerint nem nyert meg ahogy Robin pajtás se.Jó persze Robin alapból mókamester de akkor is nem kellett volna nekem ennyi vigyorgás tőle, több komolyság és talán megkedvelem a karakterét. Viszont Ash! Na ő vele már akkor felkeltik az ember érdeklődését amikor még azt se lehet tudni kicsoda. Titokzatos, jóképű idegen. :)
Mesevilág.Ez nagyon találó rá.Aki kicsit kiakar szakadni a mindennapokból és elmerülni egy teljesen másvilágban és szereti a tündér meséket plusz nem zavarja néhány sablon részlet annak tökéletes ez a könyv.
Én személy szerint kíváncsi vagyok a következő részére de attól már többet, sokkal többet várok el.Itt még néha elkalandoztak a gondolataim és egy könyv azért könyv, hogy lekössön.Nos, ha nem köt le akkor ott ugye bibi van.Szóval a kövi részétől azt várom, hogy ne tudjam lerakni, jobb cselekményt és több jóóó karaktert.

Viszont nagyon szépek, részletesek a tájleírások, és a különféle lényeket is könnyen magunk elé tudjuk képzelni.
A történet beindulása nekem lassú volt aztán beindult aztán megint elült aztán újra felpörgött és a vége ha nem is okoz falkaparásos effektust azért ha valakinek tetszett a könyv felkelti az érdeklődését a következő kötetére is.

A borító gyönyörű.Annyira tetszik, nagyon jól megcsinálták!

A könyvet köszönöm szépen a Könyvmolyképző Kiadónak!!

Kedvenc karakterek:Ash, Kaci
Összegzés:5/4 (De csak mert lágy szívem van, ez nagyon gyenge 4-es)

2012. április 29., vasárnap

Hidasi Judit: Április út

Fülszöveg:Találkozhatsz tizenöt évesen életed szerelmével? És mi történik akkor, ha egy szörnyű tragédia folytán el kell válnotok egymástól? Ha újra látjátok egymást az életetek már nem lesz ugyanaz… A kilencvenes évek elején, a rendszerváltás kusza korszakában, egy kisvárosban találkozik először Kovács Vera és Csenger Bálint. Mohón és szenvedélyesen szeretnek egymásba, de az élet közbeszól. Tizenöt év múlva újra találkoznak, és egymás kezét fogva próbálják feldolgozni annak a régi nyárnak a tragédiáját. Helyszín immáron a nyüzsgő Budapest. Bálint időközben felelősségteljes, de magányos orvossá vált, Vera pedig pizza futárként dolgozik, mert úgy legalább békén hagyják, és nem faggatják a múltjáról, amivel nem tud szembenézni. Vera közel tíz éve szakította meg a kapcsolatot a szüleivel, amikor is felbukkan a húga, hogy meghívja az esküvőjére. Hősnőnk pedig újra kitárja az ajtaját és a szívét: gyógyulást keres. Nincs más lehetősége. Ezen az úton (talán neki a legmeglepőbb) de barátokra lel: itt van a szomszéd rocker fazon, aki bár egyetemet végzett, mégis kertészként dolgozik, mert így marad ideje a zenélésre; a pizzériában dolgozó bolgár szakács, aki újra megtanítja Verát az élet szeretetére és a főzés örömére; a kicsit hisztis, de gyönyörű színésznő, aki a legjobb barát lesz, és aki megmutatja Verának, hogy nőnek lenni igenis jó. És természetesen Dr. Csenger Bálint, a gyerekkori szerelem, akivel talán újra egymásra találnak, miután minden a helyére kerül.

Mit is írhatnék?Ez a könyv az elfogadásról is szól.A múlt súlyát nem kell egész életedben a válladon cipelned,elengedheted.De meg kell tanulni hogyan csináld mert nem könnyű.Bravúros az út míg rájössz, de meg kell tenni a lépéseket felé.Szerintem sokan találkoztak már ezzel az érzéssel.

Ilyen dolgok után mindenki magát hibáztatta volna ha olyat veszít el akit szeret.Kínozza magát és megtagadja azt, hogy mások szeressék.
Felejteni akar ezért mindent kipróbál, mindent.De ugye a dolgok nem így mennek, mert aki valamit nagyon el akar felejteni az biztos, hogy végig kíséri az életén.
Megmutatja ez a könyv hogy a barátok akik akarva akaratlanul jönnek, segítenek enyhíteni a fájdalmat pedig lehet nem is tudnak róla.És ezeket a barátokat mi is könnyen megszeretjük.

Két részre lehet osztani a könyvet Tizenöt évvel ezelőtt és Ma. Az egyik Vera (főszeplőnk, mesélőnk) még gyerek, élettel teli,magabiztos és nem ismeri a nagy pofonokat. A másik felnőtt és magányos, zárkózott aki lassan de kinyílik majd.
Megismerjük a karaktereket, a történetüket és én olyan élőnek éreztem őket.Főleg Verát és a családját.

Bennem mindig volt egy kicsi ellenszenv a magyar írók iránt, és nem, nem tudom mi okozhatta főleg azért nem mert akiktől viszont olvastam azok rabul ejtettek.Nos, Hidasi Judit is.Annyi érzéssel van tele ez a könyv annyi mondanivalóval. És a címe! Annyira...annyira ez a cím kellett neki!Ez a cím minden leír.Bele van sűrítve a múlt és a jövő is.
A borító is nagyon el lett találva főleg az összegyűrt papír hatása tetszik ami a háttér és a domináns cím.
Akarok még az írónőtől olvasni, köszönöm, hogy ilyen könyvet írt.

A könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!

Kedvenc karakterek:Davó,Hrisztó,Gizi
Összegzés: 5/5

A vers a könyv elolvasás után született aminek a címe: Engedd

2012. április 9., hétfő

Richelle Mead: A szukkubusz dala

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Georgina Kincaid, a gyönyörű könyvesbolti eladónő látszólag mindennapi életet él Seattle-ben. Reggelente a macskájával játszik, napközben elbűvölően csacsog a vásárlókkal, este pedig táncórákat ad barátainak, vagy éppen valamelyik környékbeli banda koncertjén lóg. Legjobb barátai két vámpír és egy kisördög. Ja, igen, ő maga pedig szukkubusz. Férfifaló, alakváltó démon, aki áldozatai gyönyöre közben elszívja életerejüket, s lelküket a kárhozat felé taszítja. Nem ma kezdte a pályát, mintegy 1600 éve, 16 évesen adta el a lelkét a halhatatlanságért, azóta csábítja a hímnemű halandókat, főnökei legnagyobb megelégedésére.
A hangulatos estéket azonban egy gyilkos zavarja meg, aki a halhatatlanokat vette célba, és aki ráadásul szerelmes vallomásnak szánt levelekkel bombázza Georginát. Angyalok, démonok, vámpírok és más különös lények bukkannak fel, és bár a pokol és a mennyek harca folyamatos, az örökkévalóknak ez meg sem kottyan…


Isteni volt!
Mead könyvei felüdülések, főleg ez volt az a király beszólásokkal. :)
Az ember ilyenkor különben is (jó könyv után) kedvet kap kicsit utána nézni a mitológiának, szóval amúgy is megéri elolvasni. :)

Izgalmas történetet kapuk jó karakterekkel.Nekem nincs semmi panaszom rá.
Várom már a fojtatásokat, én úgy tudom ez a sorozat 6 részes.

Itt egy szukkubusz életébe kapunk kicsi bepillantást és megismerjük barátait,udvarlóit, főnökeit meg persze a belőlük adandó problémákat is :)

Nagyon gyorsan fogyasztottam el a könyvet, este fogtam neki és hajnalba fejeztem be.Egyszerűen nem akartam lerakni. :D
Mead már kedvenc írónak van elkönyvelve Laurell K. Hamilton és Vavyan Fable mellett (persze vannak ott még sokan mások is)
Ez a könyv felnőtteknek íródott nem a tini közönségnek kifejezetten de persze mi ugyanúgy olvashatjuk nevethetünk rajta és rájöhetünk ki is az aki fenyegeti Georgina életét illetve kérné a szerelmét.
Egy szó mint száz:Olvassátok!!!

Kedvenc karakter:Carter,Sam,Georgina
Összegzés: 5/5
Köszönöm a könyvet az Agave kiadónak!

2012. április 5., csütörtök

Michael Grant: Köddé váltak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Egy szempillantás alatt mindenki eltűnt.
Kivéve a fiatalokat: a kamaszokat. Csak a középiskolások maradtak, rendőrök nélkül, orvosok, szülők nélkül. Éppilyen hirtelen megszűntek a telefonvonalak, az internet, a tévéműsorok. Nem lehet kideríteni, mi történt. Nincs, aki segítene.
Felüti a fejét az éhezés. Terjed az erőszak. Egy sötét alak ólálkodik a fiatalok körül. Az állatok átalakulnak. Maguk a kamaszok is új képességekre tesznek szert – sosem látott, veszélyes, halálos erőkre – amik napról napra növekednek.
Veszélyekkel teli, új világ születik. Csoportok alakulnak, nő az összecsapás esélye. A külvárosi fiúk összefognak a gazdag kölykök ellen. Az erősek a védtelenek ellen. És fogy az idő: a születésnapodon te is el fogsz tűnni, mint mindenki más.


Nem igazán nyert meg ez a könyv.Azt nem tagadom, hogy jó a világ elképzelés meg az újdonsült képességek amelyek kialakultak a gyerekeknél, talán a fogalmazással volt  gond néhol, nem is tudom de csak a végére éreztem azt, hogy elkezd érdekelni de akkor már vége is lett.Lassan is haladtam vele. nem igazán érdekelt.
Szóval ha ki jön a folytatás lehet elolvasom de őt nem rakom a kedvenceim listájába.

Kedvenc karakter:Sam
Összegzés:3,5/5