2012. december 8., szombat

Veronica Roth: A beavatott



Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
EGYETLEN DÖNTÉS
alapján megtudhatod, kik az igazi barátaid
EGYETLEN DÖNTÉS
meghatározhatja az értékrendedet
EGYETLEN DÖNTÉS
örökre megmutathatja, kihez és mihez vagy hűséges
EGYETLEN DÖNTÉS, AMELYTŐL MEGVÁLTOZOL
Beatrice Prior az antiutópisztikus Chicagóban él: az itteni társadalom öt csoportra tagolódik, melyek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Ők az Őszinték, az Önfeláldozók, a Bátrak, a Barátságosak és a Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, melyik csoporthoz kívánnak tartozni. Ennek kell szentelniük életük hátralevő részét. Beatrice ingadozik aközött, hogy a családjával maradjon-e, vagy végre önmagává váljon. Ez a két lehetőség kizárja egymást. Végül olyan döntést hoz, amely mindenki számára meglepetést jelent – még önmagának is.

Borító: Nagyon tetszetős lett! Úgy van megcsinálva, hogy le vedd a könyvesboltban a polcról.
Cím: Elég hamar rá lehet jönni miért is az, ami a cím.

Beatrice az Önzetlenek csoportjába született és nevelkedett, de úgy érzi nem ott van a helye. Nem tudja vajon, hogy is válasszon, maradjon hű  a családjához vagy hallgasson a szívére? De végül bátran dönt. 
Így lesz belőle Tris.
Akkor még nem tudhatta, hogy szembe kell néznie saját félelmeivel és a saját bőrén kell megtapasztania legrosszabb rémálmait még akkor is ha az csak szimuláció...
Nem tudhatta, hogy rá talál a szerelem.
Nem tudhatta, hogy mindent el is veszíthet végérvényesen... 

"Egyetlen döntés amelytől megváltozol."

Érdekes ötlet volt ez a világ felépítés és élvezettel vetettem bele magam a könyvbe, bár alapból bukott ötlet volt mert öt különböző csoport nem tud együtt működni.Mindig lesz olyan ami hibádzani fog.Vagy egyszerűen beüt az emberi természet. Féltékenység, hatalom vágy,erőszakosság...
Voltak olyan dolgok a könyvben ami nem volt mindig teljesen logikus de őszintén engem nem érdekelt mert a karakterek engem elvarázsoltak! Tényleg, nagyon!Majdnem a végéig teljesen átélhető volt minden. Mellékszereplőinket is nagyon szerettem életszerűek voltak nekem. Illetve utáltam, mert mire menne egy könyv negatatív karakterek nélkül?
Annyira elképesztő ahogy az érzések átjönnek. Az én gyomrom is görcsbe rándult vagy sírhatnékom támadt...Viszont! Volt olyan rész benne amikor meghal valaki akit szeretett és semmi!Nuku érzelem kinyilvánítás amikor legalább illene összetörni egy bizonyos pontig még akkor is ha egy cél érdekében menni kell tovább.

Nekem nagyon tetszett a cselekmény, miután beindul nem áll meg a végéig.Pörög és olvasol és olvasol. Kettő nap alatt ki is végeztem a könyvet. :)

Hú és a fiúkánk! Tipikus kemény férfi akire minden lány vágyik az álmaiban. Titkokkal teli, szexi,erős és gyengéd a megfelelő pillanatokban. Megértem Tris miért is szeretett bele.

Először nem hittem, hogy ennyire tetszeni fog csak bíztam egy rejtett megérzésben, na meg persze pár blogos csaj véleményében.És milyen jól döntöttem!

A könyv vége egész tűrhető volt. Úgy értem nem egészen függő vég, csak részben. Értsd úgy, hogy nem fogod a falat kaparni a folytatásért, de azért nagyon várod. :)

A könyvet köszönöm szépen a Ciceró Kiadónak!

Kedvenc karakter: Négyes,Tris, Al
Pontozás: 4,5/5

Kiadó: Ciceró
Eredeti cím: Divergent
Fordította: Logos
Oldalszám: 430

0 megjegyzés: