2012. december 16., vasárnap

Gayle Forman: Hová tűntél?



Fülszöveg: 
HÁROM ÉV MÚLVA
Képzeld el, hogy azt az életed éled, amiről álmodtál. A világ egyik leghíresebb rockzenésze vagy, az újságok címlapon hozzák a képedet, és a lábad előtt hever a világ. Az első lemezed olyan sikeres lett, hogy soha nem lesznek már anyagi gondjaid. A barátnőd nem elég, hogy tehetséges és felkapott filmproducer, de jobban megért téged, mint bárki a világon.
Képzeld el, hogy mindennek ellenére mégsem lehetsz boldog, mert három évvel ezelőtt olyasmi történt, amitől valami meghalt benned.
Amikor egyetlen éjszakán találkozik a múlt és a jövő, esélyt kapsz, hogy mindent helyrehozz, ami félresiklott, már csak az marad kérdés, hogy tudsz-e élni vele.
De létezik egyáltalán újrakezdés? És milyen árat kell fizetni érte?


A borító itt is nagyon tetszik! Szemléltei Adam érzéseit a zenével kapcsoltban.Nagyon jól eltalálták.

A Ha maradnék című könyv folytatása, három évvel később játszódik. Most Adam szemszögéből, aki ekkorra már világhírű rocksztár, az Üstökös szárnyal. Elérte amire mindig is vágyott, de most élete mégsem olyan amilyennek elképzelte.

Adam egy roncs, és nem önmagát mutatja a világ felé.Mindenkit eltaszított magától és már abszolút nem önmaga mióta nincs együtt Miával. S mikor a szerelme elment akkor hozta létre világhírű albumát.Kiírta magából azt amit érzet, fájdalmat, dühöt, csalódottságot.
Minden második fejezet elején ezekből a számokból kapunk egy versszaknyi ízelítőt, amik egyszerűen gyönyörűek! Köszönet érte a fordítóknak! 

 „Tű és cérna, hús és csont
A nyál kifolyt, a szív csak kong
Bőrödön gyémántkék varratok
Csillog a magány. Hallgatok.”

A rend itt is ugyan az mint az első kötetben, egy napot ölel fel a történet és a múltat, ami itt most inkább a borús emlékekre van állítva, csak egy kettő boldogabb képet találunk csak. Eléggé sötét a hangulata a könyvnek.


A hová tűntél ? kérdés szerintem Adamre is igazán találó lenne nem csak Miára. Akkora változáson megy keresztül negatív irányba, hogy a könyvön azt vesszük észre mintha nem is ő lenne csak a múltja árnyéka, amíg nem jön Mia aki vissza hozza.Aki összetörte. 


Csodálatos ez a szerelmi történet.Az első részbe darabokra hullik az életünk, utána pedig küzdünk,remélünk  felállunk és tovább megyünk. Itt újra darabokban van az életünk pedig külsőre mindenünk meg van, üresek vagyunk és csak sodródunk az árral mert azt kell tennünk. Aztán jön egy ember akit a legjobban vártunk egész életünkben de féltünk is tőle mert ő tett azzá ami most vagyok, mégis ő tesz újra egésszé és végig remélünk.



„Gyűlölj, hé!
Ne legyek többé!
Nyomoríts péppé!
Alakíts széppé!
Teremts egésszé!
Hát nem, hát nem,
hát nem megérné?”

A könyvet köszönöm szépen a Ciceró Kiadónak!

Kedvenc Karakter: Mia, Adam,Stavros
Pontozás: 5/5

Kiadó: Ciceró
Eredeti cím: Where She Went 
Fordító: Rudolf Anna
Oldalszám: 270









0 megjegyzés: