2012. december 10., hétfő

Dan Krokos: Hamis emlékek



Fülszöveg:

Miranda egy padon ébred, egyedül, emlékek nélkül. Rémületében rejtélyes energiát bocsát ki magából, amely rettegéssel tölt el mindenkit a közelében, kivéve egy Peter nevű idegent, aki a legkevésbé sem lepődik meg a lány megdöbbentő képessége láttán.
Más lehetőség híján Miranda kénytelen megbízni benne, és szembenézni a ténnyel, hogy őt magát fegyvernek képezték ki, és egy genetikailag módosított fiatalokból álló elit alakulat tagja, akik emberfeletti képességükkel akár egy egész várost képesek káoszba és pusztulásba taszítani.
Régi énjéhez azonban nem könnyű visszatalálni, ráadásul a múlt már nem is számít igazán, amikor a jövő kerül veszélybe…
Igazából spoiler nélkül nem tudnék sokkal többet leírni a történetből csak a fülszöveget más szavakkal leírni ezért, nem is töröm magam vele. 
Borító: Őszintén, ez a borító engem nem késztet arra, hogy elolvassam a könyvet, bár az igaz, hogy nem is kicsit köze van a történethez.
Cím: Végig piszkálta a fantáziámat az a Hamis emlék, de megtudjuk a választ senki ne aggódjon, csak a végén. :) 
Nem annyira nyűgözött le a könyv, de nem is vártam eget rengető teljesítményt.Egyszer olvasásnak viszont tökéletesen megfelel.Lehet a stílus miatt nem jött át annyira de attól független ez nem egy rossz könyv.
A karakterek egészen jók, de végeredményben senkiről se tudunk meg olyan sokat csak Mirandáról, főhősnőnkről.De ő igazi kemény csaj. Folyamatosan kapja az új helyzeteket és mindet megoldja, elzárja a lelki megingásait és nem engedi láttatni ha kételkedik magában.
Viszont nekem már a könyv elejétől Peter a favorit fiú karakterem. Nekem ő sokkal megnyerőbb volt mint Noah. Nem tudom miért, csak valahogy erősebbnek, magabiztosabbnak és tiszta fejűbbnek tűnik.
Már a könyv elejétől kérdések tolonganak Miranda fejében az amnézia miatt, így hát a miénkben is és azok csak folyamatosan gyűlnek, halmozódnak a könyv végéig és azon túl is, hisz amire választ kapunk az még több kérdést vet fel.
A cselekmény van, hogy beindul, lelassul, aztán megint beindul a végén de akkor végig pörög. Szóval az elején éreztem azt, hogy nekem kicsit lassú a folyása.De ez engem nem zavart mert előtte megtudjuk az előzményeket és Miranda részleges visszaemlékezéseit.

A könyv végére éreztem úgy, hogy hmm... kíváncsi vagyok, olvasás közben is voltak ilyen pillanataim de előfordult, hogy alább hagyott az érdeklődésem.

Egész megdöbbentő a vége, erre nem számoltam.
Szóval végső soron jó könyv volt, kíváncsi vagyok a folytatásra. :)
A könyvet köszönöm a Főnix kiadónak!!!
Kedvenc karakter: Peter
Pontozás: 4/5 
Kiadó: Főnix
Eredeti cím: False Memory
Fordította:dr. Sámi László
Oldalszám: 242 oldal
   



0 megjegyzés: