2012. december 19., szerda

Eredményhirdetés!

A könyvet pedig.....Orbán Lászlóné nyerte! Gratulálok neki!

A többiek se lógassák az orrukat, jövőre is fogunk játszani és nem csak karácsonykor! :)

2012. december 16., vasárnap

Nyereményjáték!

... és a könyv amit meglehet nyerni az nem más mint Michael Grant Köddé váltak című műve.

Egy válasz csak amivel máris esélyes lehetsz a könyve, ami pedig nagyon egyszerű.

Miért szeretnéd?

A válaszokat komment formájában várom és a játék szerda 12.00-ig tart.
Egy e-mail címet is szeretnék kérni ahol feltudom venni a szerencséssel a kapcsolatot. :)

Gayle Forman: Hová tűntél?



Fülszöveg: 
HÁROM ÉV MÚLVA
Képzeld el, hogy azt az életed éled, amiről álmodtál. A világ egyik leghíresebb rockzenésze vagy, az újságok címlapon hozzák a képedet, és a lábad előtt hever a világ. Az első lemezed olyan sikeres lett, hogy soha nem lesznek már anyagi gondjaid. A barátnőd nem elég, hogy tehetséges és felkapott filmproducer, de jobban megért téged, mint bárki a világon.
Képzeld el, hogy mindennek ellenére mégsem lehetsz boldog, mert három évvel ezelőtt olyasmi történt, amitől valami meghalt benned.
Amikor egyetlen éjszakán találkozik a múlt és a jövő, esélyt kapsz, hogy mindent helyrehozz, ami félresiklott, már csak az marad kérdés, hogy tudsz-e élni vele.
De létezik egyáltalán újrakezdés? És milyen árat kell fizetni érte?


A borító itt is nagyon tetszik! Szemléltei Adam érzéseit a zenével kapcsoltban.Nagyon jól eltalálták.

A Ha maradnék című könyv folytatása, három évvel később játszódik. Most Adam szemszögéből, aki ekkorra már világhírű rocksztár, az Üstökös szárnyal. Elérte amire mindig is vágyott, de most élete mégsem olyan amilyennek elképzelte.

Adam egy roncs, és nem önmagát mutatja a világ felé.Mindenkit eltaszított magától és már abszolút nem önmaga mióta nincs együtt Miával. S mikor a szerelme elment akkor hozta létre világhírű albumát.Kiírta magából azt amit érzet, fájdalmat, dühöt, csalódottságot.
Minden második fejezet elején ezekből a számokból kapunk egy versszaknyi ízelítőt, amik egyszerűen gyönyörűek! Köszönet érte a fordítóknak! 

 „Tű és cérna, hús és csont
A nyál kifolyt, a szív csak kong
Bőrödön gyémántkék varratok
Csillog a magány. Hallgatok.”

A rend itt is ugyan az mint az első kötetben, egy napot ölel fel a történet és a múltat, ami itt most inkább a borús emlékekre van állítva, csak egy kettő boldogabb képet találunk csak. Eléggé sötét a hangulata a könyvnek.


A hová tűntél ? kérdés szerintem Adamre is igazán találó lenne nem csak Miára. Akkora változáson megy keresztül negatív irányba, hogy a könyvön azt vesszük észre mintha nem is ő lenne csak a múltja árnyéka, amíg nem jön Mia aki vissza hozza.Aki összetörte. 


Csodálatos ez a szerelmi történet.Az első részbe darabokra hullik az életünk, utána pedig küzdünk,remélünk  felállunk és tovább megyünk. Itt újra darabokban van az életünk pedig külsőre mindenünk meg van, üresek vagyunk és csak sodródunk az árral mert azt kell tennünk. Aztán jön egy ember akit a legjobban vártunk egész életünkben de féltünk is tőle mert ő tett azzá ami most vagyok, mégis ő tesz újra egésszé és végig remélünk.



„Gyűlölj, hé!
Ne legyek többé!
Nyomoríts péppé!
Alakíts széppé!
Teremts egésszé!
Hát nem, hát nem,
hát nem megérné?”

A könyvet köszönöm szépen a Ciceró Kiadónak!

Kedvenc Karakter: Mia, Adam,Stavros
Pontozás: 5/5

Kiadó: Ciceró
Eredeti cím: Where She Went 
Fordító: Rudolf Anna
Oldalszám: 270









2012. december 10., hétfő

Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?



Fülszöveg:

Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a New York-i repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még sohasem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é pedig a 18A-ra.
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőzi az olvasót arról, hogy az igaz szerelem akkor bukkan fel, amikor a legkevésbé számítunk rá.


Borító:Igazán jól meg lett csinálva és hangulatilag olyan jól illik rá a cím betűtípusa is. A fejezetek is olyan stílusban vannak ami megalapozza a könyv hangulatát.
Cím: 72% a reptéren, 98% ha 3x találkoznak egy nap :)

Bár létezne ilyen szerelem! Olyan szép volt!
Néha eszeveszetten vágyok az ilyen könyvekre a sok fantasy után.Kitisztulok tőlük. Mondhatnám, hogy ez egy könnyed első szerelmes könyv, de nem igaz, épp ezért jó.
Ez a könyv nem csak két fiatal szerelméről szól, hanem arról is Hadley, hogy éli meg szülei válását.A szülők hogyan éreznek.Hogy lépnek tovább, lányukkal, hogy akarják elfogadtatni a tényeket, a múló szerelmet. Az örök szeretetet.
Persze vártam azokat a részeket is amikor Oliverrel beszélgetnek, miként alakulnak kezdődő érzéseik egybefonódása.Hogy ismerik meg egymást és mondják el a másiknak belső félelmeiket.
A fiú is végig aktív szereplője a könyvnek, hisz őt is megismerjük.Az ő gyengéit és tragédiáit.

Olyan mély érzésű ez a könyv! A szív legmélyéig hatol. Őszinte,tiszta érzések, talán azért talál ilyen mélyre. És hát valljuk be a válás mindig aktuális téma. Sok gyerek lehet ebben a helyzetben, ez a könyv talán kicsit vigaszt nyújthatna nekik Csak el kell fogadni a dolgokat és a boldogságra törekedni.Tovább lépni. A szülők is a kezükbe vehetnék, hogy részben megérthessék gyerekeiket. Hisz egy ilyen dolog mindenkinek nehéz és meg kell tanulni nagyon gyorsan hogyan kezeljék a kialakult helyzetet.
Az én szüleim is elváltak csak nálam más volt a helyzet. De attól igazán jó útmutató nekem is.

Hadley és Oliver olyan szépen egymásra találtak. Olyan csodásan, irigylésre méltóan.
Nem tudom elégszer leírni, milyen tiszta is az amit ők éreznek egymás iránt. Ez egyszerűen elragadott és elsodort engem. Meseszép!

Biztos, hogy a 2013 őszében megjelenő könyvét az írónőnek be fogom újítani és fokozottam fogom figyelni a Maxim kiadót is. :)

Kedvenc karakter: Oliver, Hadley
Pontozás: 5/5

Kiadó: Maxim
Eredeti cím: The Statistical Probability of Love at First Sight 
Fordító: Komáromy Zsófia
Oldalszám: 256 oldal

Dan Krokos: Hamis emlékek



Fülszöveg:

Miranda egy padon ébred, egyedül, emlékek nélkül. Rémületében rejtélyes energiát bocsát ki magából, amely rettegéssel tölt el mindenkit a közelében, kivéve egy Peter nevű idegent, aki a legkevésbé sem lepődik meg a lány megdöbbentő képessége láttán.
Más lehetőség híján Miranda kénytelen megbízni benne, és szembenézni a ténnyel, hogy őt magát fegyvernek képezték ki, és egy genetikailag módosított fiatalokból álló elit alakulat tagja, akik emberfeletti képességükkel akár egy egész várost képesek káoszba és pusztulásba taszítani.
Régi énjéhez azonban nem könnyű visszatalálni, ráadásul a múlt már nem is számít igazán, amikor a jövő kerül veszélybe…
Igazából spoiler nélkül nem tudnék sokkal többet leírni a történetből csak a fülszöveget más szavakkal leírni ezért, nem is töröm magam vele. 
Borító: Őszintén, ez a borító engem nem késztet arra, hogy elolvassam a könyvet, bár az igaz, hogy nem is kicsit köze van a történethez.
Cím: Végig piszkálta a fantáziámat az a Hamis emlék, de megtudjuk a választ senki ne aggódjon, csak a végén. :) 
Nem annyira nyűgözött le a könyv, de nem is vártam eget rengető teljesítményt.Egyszer olvasásnak viszont tökéletesen megfelel.Lehet a stílus miatt nem jött át annyira de attól független ez nem egy rossz könyv.
A karakterek egészen jók, de végeredményben senkiről se tudunk meg olyan sokat csak Mirandáról, főhősnőnkről.De ő igazi kemény csaj. Folyamatosan kapja az új helyzeteket és mindet megoldja, elzárja a lelki megingásait és nem engedi láttatni ha kételkedik magában.
Viszont nekem már a könyv elejétől Peter a favorit fiú karakterem. Nekem ő sokkal megnyerőbb volt mint Noah. Nem tudom miért, csak valahogy erősebbnek, magabiztosabbnak és tiszta fejűbbnek tűnik.
Már a könyv elejétől kérdések tolonganak Miranda fejében az amnézia miatt, így hát a miénkben is és azok csak folyamatosan gyűlnek, halmozódnak a könyv végéig és azon túl is, hisz amire választ kapunk az még több kérdést vet fel.
A cselekmény van, hogy beindul, lelassul, aztán megint beindul a végén de akkor végig pörög. Szóval az elején éreztem azt, hogy nekem kicsit lassú a folyása.De ez engem nem zavart mert előtte megtudjuk az előzményeket és Miranda részleges visszaemlékezéseit.

A könyv végére éreztem úgy, hogy hmm... kíváncsi vagyok, olvasás közben is voltak ilyen pillanataim de előfordult, hogy alább hagyott az érdeklődésem.

Egész megdöbbentő a vége, erre nem számoltam.
Szóval végső soron jó könyv volt, kíváncsi vagyok a folytatásra. :)
A könyvet köszönöm a Főnix kiadónak!!!
Kedvenc karakter: Peter
Pontozás: 4/5 
Kiadó: Főnix
Eredeti cím: False Memory
Fordította:dr. Sámi László
Oldalszám: 242 oldal
   



2012. december 8., szombat

Veronica Roth: A beavatott



Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
EGYETLEN DÖNTÉS
alapján megtudhatod, kik az igazi barátaid
EGYETLEN DÖNTÉS
meghatározhatja az értékrendedet
EGYETLEN DÖNTÉS
örökre megmutathatja, kihez és mihez vagy hűséges
EGYETLEN DÖNTÉS, AMELYTŐL MEGVÁLTOZOL
Beatrice Prior az antiutópisztikus Chicagóban él: az itteni társadalom öt csoportra tagolódik, melyek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Ők az Őszinték, az Önfeláldozók, a Bátrak, a Barátságosak és a Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, melyik csoporthoz kívánnak tartozni. Ennek kell szentelniük életük hátralevő részét. Beatrice ingadozik aközött, hogy a családjával maradjon-e, vagy végre önmagává váljon. Ez a két lehetőség kizárja egymást. Végül olyan döntést hoz, amely mindenki számára meglepetést jelent – még önmagának is.

Borító: Nagyon tetszetős lett! Úgy van megcsinálva, hogy le vedd a könyvesboltban a polcról.
Cím: Elég hamar rá lehet jönni miért is az, ami a cím.

Beatrice az Önzetlenek csoportjába született és nevelkedett, de úgy érzi nem ott van a helye. Nem tudja vajon, hogy is válasszon, maradjon hű  a családjához vagy hallgasson a szívére? De végül bátran dönt. 
Így lesz belőle Tris.
Akkor még nem tudhatta, hogy szembe kell néznie saját félelmeivel és a saját bőrén kell megtapasztania legrosszabb rémálmait még akkor is ha az csak szimuláció...
Nem tudhatta, hogy rá talál a szerelem.
Nem tudhatta, hogy mindent el is veszíthet végérvényesen... 

"Egyetlen döntés amelytől megváltozol."

Érdekes ötlet volt ez a világ felépítés és élvezettel vetettem bele magam a könyvbe, bár alapból bukott ötlet volt mert öt különböző csoport nem tud együtt működni.Mindig lesz olyan ami hibádzani fog.Vagy egyszerűen beüt az emberi természet. Féltékenység, hatalom vágy,erőszakosság...
Voltak olyan dolgok a könyvben ami nem volt mindig teljesen logikus de őszintén engem nem érdekelt mert a karakterek engem elvarázsoltak! Tényleg, nagyon!Majdnem a végéig teljesen átélhető volt minden. Mellékszereplőinket is nagyon szerettem életszerűek voltak nekem. Illetve utáltam, mert mire menne egy könyv negatatív karakterek nélkül?
Annyira elképesztő ahogy az érzések átjönnek. Az én gyomrom is görcsbe rándult vagy sírhatnékom támadt...Viszont! Volt olyan rész benne amikor meghal valaki akit szeretett és semmi!Nuku érzelem kinyilvánítás amikor legalább illene összetörni egy bizonyos pontig még akkor is ha egy cél érdekében menni kell tovább.

Nekem nagyon tetszett a cselekmény, miután beindul nem áll meg a végéig.Pörög és olvasol és olvasol. Kettő nap alatt ki is végeztem a könyvet. :)

Hú és a fiúkánk! Tipikus kemény férfi akire minden lány vágyik az álmaiban. Titkokkal teli, szexi,erős és gyengéd a megfelelő pillanatokban. Megértem Tris miért is szeretett bele.

Először nem hittem, hogy ennyire tetszeni fog csak bíztam egy rejtett megérzésben, na meg persze pár blogos csaj véleményében.És milyen jól döntöttem!

A könyv vége egész tűrhető volt. Úgy értem nem egészen függő vég, csak részben. Értsd úgy, hogy nem fogod a falat kaparni a folytatásért, de azért nagyon várod. :)

A könyvet köszönöm szépen a Ciceró Kiadónak!

Kedvenc karakter: Négyes,Tris, Al
Pontozás: 4,5/5

Kiadó: Ciceró
Eredeti cím: Divergent
Fordította: Logos
Oldalszám: 430