2012. október 30., kedd

Richelle Mead - A szukkubusz éjszakája

 
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Georgina Kincaid, Seattle város szukkubusza pokoli elismerésben részesül kiemelkedő lélek-megrontási teljesítményéért, és békességben él nagy szerelmével, a halandó Seth Mortensen regényíróval. Szerelmük egyetlen hiányossága a testi beteljesülés: könnyű csókokon és gyengéd simogatáson túl nem merészkedhetnek, mert azzal Georgina elszívná Seth életerejét. Kényszerű önmegtartóztatásuk dacára igen harmonikusan építik kapcsolatukat mindaddig, amíg meg nem jelenik a színen Georgina régi inkubusz barátja, a sármos csábító, Bastien. Az inkubusz rejtélyes feladattal érkezik a városba: meg kell rontania egy híres tévésztárt, a bigott Dana Daileyt, akinek szervezete szigorú konzervatív értékeket hirdet, így igyekezve gátat vetni a földi romlottságnak és az ördög csábításának. Georgina természetesen barátja segítségére siet, ám miközben Bastien Danát igyekszik a romlásba vinni, Georginának is szembe kell néznie saját démonaival.


Georgina Kincaid ígéretéhez híven gyüjti a jó fiúk skalpjait. Bár nem ez szíve minden vágya, mert az az hogy Seth-el lehessen. A testi kapcsolatukat hanyagolniuk kell egy apró probléma miatt (szukkubusz) és ezért előszeretettel ugragják a barátai.
Egy régi barát is felbukkan, Bastian az inkubusz, aki küldetéssel érkezett. Egy nagyon konzervatív nőt kellene az ágyába csábítania. Dana Daileyt.És mivel döcögősen halad az ügy hősnőnk barátja segítségre siet kis noszogatással.

Az első oldalakon hozza a formáját az írónő. Nem hiába állítják sokan, hogy Ő a kedvenc írójuk. Nálam is előkelő helyen áll.
Egyszerűen letehetetlen a könyv. Csak olvasod és pörögsz te is a történettel együtt. Már a sztori negyedénél merülnek fel titokzatos kérdések és csak egyre furábbak lesznek, egyre jobban piszkálják a fantáziánkat a végkifejletig.
Két szála is ment a történetnek és mindkettő hozta a formát. Nem laposodott el a sztori.

Nagyon tetszenek a karakterek, tartják a szintet és fejlődnek, változnak lelkileg.Főleg ezt most Georie-ra és Seth-re értem.Szépen bontakozik ki a kapcsolatuk és erre is ráfókuszál a könyv.
Szerintem a karakterek teljesen jól vannak felépítve, nem látok bennük olyan hibát, ami "embertelenné" tenné őket. A cselekmény szépen bontakozik ki. Csak hogy költői legyek "mintha egy virág nyitná ki a szirmait. Nincs elsietve.Apró morzsákként csipegetjük össze először az információt, aztán halmozódnak a kupacok és hirtelen már fölöttünk tornyosulnak. Nagy a veszélye annak, ha leborul, betemet minket.
Georgina kötéltáncot jár lelkileg. Meg kell küzdenie magával és döntésre kell jutnia. Nehéz volt az út, de csak céltért kedvenc szukkubuszunk.

Kellett nekem ez a könyv. Már olvasói válságban szenvedtem. Egyszerűen néztem a könyvespolcom és semmi olyan könyv nem akadt a kezembe, amit újraolvasnék, vagy haladnék egy megkezdettel, de ez segített.

Köszönöm a könyvet az Agave könyvek kiadójának!!!!!!

Kedvenc karakterek:Jody,Georgia,Seth,Jerome,Carter,Doug
Összegzés:5/5

0 megjegyzés: