2012. július 22., vasárnap

Laini Taylor: Füst és csont leánya


Fülszöveg:
17 Karou, a valódi kék hajú lány Prágában él és rajzolni tanul, ám gyakran hiányzik az iskolából, mert időről időre távoli és veszélyes küldetéseket teljesít titokzatos és végtelenül rút nevelője, Kénkő parancsára. Kénkő boltjából kilépve ugyanis a világ legkülönbözőbb pontjain találja magát, és mindenhonnan fogakat kell vinnie Kénkőnek, aki kívánságteljesítő gyöngyökkel fizet a fogakért. Egy ilyen küldetésen méri össze Karou először az erejét Akivával, az emberfeletti szépségű szeráffal. Az első találkozást azonban több is követi a mai Prágában és más korokban, más világokban, mert tér és idő nem szab korlátot a kimérák és a szeráfok időtlen idők óta tartó könyörtelen küzdelmének. Hogy kik a kimérák, és kik a szeráfok? Kik az ördögök, és kik az angyalok? Jó-e a szép, és szép-e a jó? No és kicsoda valójában Karou, akinek a neve egy bizonyos nyelven azt jelenti, „Remény”?
Laini Taylor fantáziában, egészen eredeti ötletekben, kiszámíthatatlan fordulatokban és érzelmekben gazdag regényéből kiderül.


Egész jó könyvecske.Bár inkább ez  bevezetőnek tűnik a nagy cselekményhez csak a könyv végén indulnak be igazán a dolgok, akkora tudjuk összerakni a képet egésszé.
Nekem a legjobban a könyv eleje és a legvége tetszett, bár ha már a következő kötet is tudja ezt a szintet hozni nekem az is elég lenne egy ilyen műfajú könyvnél.

A karakterekkel egy ideig semmi bajom nem volt de amikor belépett Akiva is, Karou nekem nagyon el nyálasodott.Bár nem vártam mást mert gondolni lehetett.
Na viszont nagyon tetszettek a táj leírások, tisztára eltudtam képzelni Prága utcáit és Jemaa el-Fnat is Marrakeshben.
A történet meg nekem változó szinten volt.De mint mondtam a vége elég jó lett ezért kíváncsian várom a következő kötetet.

Kedvenc karakterek:Kénkő
Összegzés:4/5

A könyvet köszönöm szépen a Kossuth Kiadónak!