2012. június 26., kedd

Lissa Price: A testbérlők


Kellemes csalódás volt.Nem fűztem hozzá szép reményeket, mert mostanában nem fogtam ki a jó disztópiás regényeket, de ez viszont nagyon jó volt.

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A Földet háború pusztította, emberek milliói haltak meg. Ebben a világban valóra válik az emberiség régi álma: végre lehetséges egy másik személy testébe bújni. A 16 éves Callie rábukkan egy titokzatos helyre, ahol rászorult tinédzserek bérbe adhatják fiatal testüket a társadalom idős, de tehetős polgárainak. Amikor azonban a fejébe ültetett szerkezet meghibásodik, Callie öntudatára ébred, és dúsgazdag bérlőjének mesés életét kezdi élni. Aztán a lány ráébred a halálos tervre, aminek ő is része. Az összeesküvés szálait befolyásos emberek mozgatják, és Callie kénytelen lesz végére járni a rejtélynek, ha életben akar maradni. Ez pedig nem lesz egyszerű, mert ebben a világban tényleg senki sem az, akinek látszik.
Lissa Price idei szenzációja az év legígéretesebb ifjúsági sci-fije, amit a stílus minden rajongójának ajánlunk.

Nagyon tetszettek a karakterek.Nem voltak műk, nagyon is életszerűnek tűntek, jó néhol sötét volt szegény főhősnőnk de ez még belefért.

Az ellenség biológiai fegyvert vet be, spórafejű rakétákkal bombázzák le ezt az Amerikát. A bomba hatása, hogy az ivarképes személyek meghalnak ezért maradnak életben csak a kiskorúak és a szépkorúak.De a szépkorúak mindent maguknak akarnak és minden joguktól megfosszák a kiskorúakat.
Az elő történetről nem sokat lehet megtudni a könyvből, meg kell várni a következő kötet, de szerintem megéri. :)
 Az alapötlet nagyon jó.Egy világ ahol szépkorúak bérbe vehetik a testbankban lévő tinik testeit. 
Nekem nem indult be gyorsan ez a könyv, hanem egyenletes tempót diktált egy ideig, aztán egy picit be lendült aztán megint lassított. No, így volt végig.De én nem bántam, nyugisan el lehet olvasni. 
Volt egy kicsi szerelmi háromszögünk de nem volt olyan igazi.A jó szerelmi háromszögeknél összeszorul az olvasó gyomra.Itt nem.De ezt még el lehet nézni neki. 
Igazán megfogott ez a könyv!

Kíváncsian várom a folytatást! 


A könyvet köszönöm az Agave kiadónak


Kedvenc karakterek: Helena,Blake
Összegzés:4/5






 

1 megjegyzés:

lex írta...

Érdekesnek hangzik, úgyhogy szerintem én is adok majd neki egy esélyt :)