2012. június 26., kedd

Lissa Price: A testbérlők


Kellemes csalódás volt.Nem fűztem hozzá szép reményeket, mert mostanában nem fogtam ki a jó disztópiás regényeket, de ez viszont nagyon jó volt.

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A Földet háború pusztította, emberek milliói haltak meg. Ebben a világban valóra válik az emberiség régi álma: végre lehetséges egy másik személy testébe bújni. A 16 éves Callie rábukkan egy titokzatos helyre, ahol rászorult tinédzserek bérbe adhatják fiatal testüket a társadalom idős, de tehetős polgárainak. Amikor azonban a fejébe ültetett szerkezet meghibásodik, Callie öntudatára ébred, és dúsgazdag bérlőjének mesés életét kezdi élni. Aztán a lány ráébred a halálos tervre, aminek ő is része. Az összeesküvés szálait befolyásos emberek mozgatják, és Callie kénytelen lesz végére járni a rejtélynek, ha életben akar maradni. Ez pedig nem lesz egyszerű, mert ebben a világban tényleg senki sem az, akinek látszik.
Lissa Price idei szenzációja az év legígéretesebb ifjúsági sci-fije, amit a stílus minden rajongójának ajánlunk.

Nagyon tetszettek a karakterek.Nem voltak műk, nagyon is életszerűnek tűntek, jó néhol sötét volt szegény főhősnőnk de ez még belefért.

Az ellenség biológiai fegyvert vet be, spórafejű rakétákkal bombázzák le ezt az Amerikát. A bomba hatása, hogy az ivarképes személyek meghalnak ezért maradnak életben csak a kiskorúak és a szépkorúak.De a szépkorúak mindent maguknak akarnak és minden joguktól megfosszák a kiskorúakat.
Az elő történetről nem sokat lehet megtudni a könyvből, meg kell várni a következő kötet, de szerintem megéri. :)
 Az alapötlet nagyon jó.Egy világ ahol szépkorúak bérbe vehetik a testbankban lévő tinik testeit. 
Nekem nem indult be gyorsan ez a könyv, hanem egyenletes tempót diktált egy ideig, aztán egy picit be lendült aztán megint lassított. No, így volt végig.De én nem bántam, nyugisan el lehet olvasni. 
Volt egy kicsi szerelmi háromszögünk de nem volt olyan igazi.A jó szerelmi háromszögeknél összeszorul az olvasó gyomra.Itt nem.De ezt még el lehet nézni neki. 
Igazán megfogott ez a könyv!

Kíváncsian várom a folytatást! 


A könyvet köszönöm az Agave kiadónak


Kedvenc karakterek: Helena,Blake
Összegzés:4/5






 

2012. június 11., hétfő

Laurell K. Hamilton: Végzetes flört

 

Történet:
Amikor Anita Blake, a dögös vámpírvadász találkozik megbízójával, Tony Benningtonnal, még tele van együttérzéssel. Ugyanis a férfinak nemrég halt meg a felesége, és Anita feladata az lenne, hogy a nőt reanimálja. Vagyis felélessze halottaiból.
Anita tud néhány dolgot életről és halálról, és tisztában van azzal is, mit jelent szeretni valakit. De azt is tudja, hogy amit ő nekromantaként fel tud ajánlani Tony Benningtonnak, az nem egészen az, amire a férfi vágyik. Mert az a teremtmény, akit Anita képes előhívni a néhai Mrs. Bennington sírjából, az nem a csodálatos Mrs. Bennington lesz. Sőt. Nagyon nagyon messze lesz a csodálatostól.


Nos, mindenki higgye el, az én legnagyobb sajnálatomra Anita közel se volt elbűvölő most.Sőt, kiakadtam Hamiltonra amiért csak ilyet volt képes írni.Jó, jó csak novella, de akkor is.
Rövid is volt,igazából csak egy kicsit kötött le, ez nem nyert meg.A Fogat fogért milliószor jobb volt.
Itt csak flört van meg sex plusz lesz egy új játékszere kedvenc vámpírvadászunknak.
Áááá ennél sokkal jobbat tud írni! Ne már!!!Ez a rész abszolút nem tetszett.Nincs igazi Anita Blake feelingje. Nincs meg az a hangulat amit elvárunk ettől a sorozattól.Csomó karakter nincs benne akit ismerünk csak Nathaniel,Jason és Micah.Nekem is Edward kell mint sokan másoknak és Jean-Claude. 
Próbálok pozitívumot keresni de nem megy.Nagyon ajánlom Hamilton néninek, hogy normális folytatást írjon most már mert össze akasztjuk a bajszunkat!


A könyvet köszönöm az Agave kiadónak!

Kedvenc karakter:Nathaniel
Összegzés:3/5

John Scalzi: Vének háborúja


Történet:
John Scalzi a Vének háborújában egy olyan világot ír le, ahol az ember már űrbéli gyarmatokon él, és folytat kegyetlen harcokat újabbakért a Gyarmati Véderő vezetésével. Erre mindenképp szükség van, ugyanis az erőforrások szűkösek, lakható bolygókból pedig kevés van, és emiatt a kivándorlást erősen korlátozzák a Földről. Sokaknak csak az a lehetőség marad, hogy a hetvenöt éves kort elérve jelentkezzenek katonának, majd két év frontszolgálat után letelepedjenek valamelyik kolónián, busásan megjutalmazva. Nem csak emiatt hangzik csábítónak ez a lehetőség: a közvélekedés szerint a Gyarmati Véderő valamilyen módszerrel meg is fiatalítja az embereket, hiszen öregekkel nem lehet harcba indulni.
Úgyhogy John Perry két dolgot tett a hetvenötödik születésnapján. Meglátogatta a felesége sírját, majd belépett a hadseregbe. Csak két évet kell túlélnie. Azt viszont még ő sem sejti, hogy milyen megpróbáltatások várnak rá – a brutális háborúk és az otthon fényévekre nyúló távolsága örökké megváltoztatja az embert. Valami sokkal különösebbé és veszélyesebbé.


Kerestem ezt a szót egy ideig mire megtaláltam.Ez illik erre a könyvre: eszméletlen.
Nem vagyok nagy sci-fi rajongó, se könyvbe se sorozatokba de van egy kettő kedvencem. Ezzel a könyvel hogy így láthatatlanba kifogtam csak mert megtetszett a címe, az nagyon király, mert baromi jó könyv.

Engem az első oldaltól az utolsóig érdekelt,teljesen beszippantott, nem volt kizökkenés.Persze nem volt végig pörgés voltak magyarázós részek de azok kellettek, hogy megértsük a dolgokat és tisztában legyünk az új körülményekkel.

Nekem személy szerint egyik nagy kedvencem ebben a könyvben az, hogy belelátunk John lelkébe, érzéseibe.Megismerjük ha nem is mélyen de eléggé a Vén Trottyokat és megszeretjük őket.

Annak ellenére, hogy minden sor lekötött a könyvből elég lassan haladtam vele.De úgy érzem ez csak jót tett mert nem egyszerre faltam be mindent és volt időm megemészteni a dolgokat és persze nem utolsó sorban sokáig élvezhettem. :D

Nagyon jól van felépítve a könyv mind a világ szempontjából mind karakterekből és minden másból is.Nem sok a magyarázat és nem is kevés pont annyi amennyi kell ahhoz, hogy megértsük azt amit elakar mondani.
Na és persze a humort se fejtsem el, mert bármilyen komoly is a téma olyan beszólások vannak benne, hogy néha hangosan nyekeregtem.Voltak fájdalmas poénok meg az igazi mosolyogni valók is. :)
Voltak benne lelki vívódások amik mélyen megérintettek.Ilyenkor gondolkodik el az ember ő vajon mit tenne, hogy döntene.De persze erre a kérdésre igazából sose lehet válaszolni szerintem.Csak is akkor ha te is ugyanabba a helyzetbe kerülnél, addig nem.Addig valahogy nem igazi.

Ez igazi sci-fi.Olyan fegyverek, kütyük, technológia van benne...zseniális, hogy eleve ezt ki tudta találni a szerző.
A könyv vége meg isteni!Olyan jó "befejezést" csinált neki az író, nem kaparod a falat a folytatásért de mégis nagyon várod. :)

Köszönöm a könyvet az Agave kiadónak!!!

Kedvenc karakterek:Vén Trottyok,Ruiz
Összegzés:5/5

2012. június 2., szombat

Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály


Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna.
Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hatéves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… és otthon sem.
Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer.
De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak, akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni… és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, semhogy közel engedje jeges szívéhez.


Azt mondanám erre a könyvre hogy oké.
Egy kicsit többet vártam tőle de nem sokkal, valami ilyesmire számíthat az ember a fülszöveg alapján.
Tipikus ifjúsági fantasy szerelmi háromszög kezdődményel ami nem véresen komoly és pont ez tetszik ebben a szálban.Senki nem őrül meg a féltékenységtől, nem kell a választása miatt órákat dilemmázni a lelkével.
Voltak részletek amik kifejezetten tetszettek, viszont voltak szerintem nagyon elcsépelt dolgok is a könyvben.
Meghan karaktere engem személy szerint nem nyert meg ahogy Robin pajtás se.Jó persze Robin alapból mókamester de akkor is nem kellett volna nekem ennyi vigyorgás tőle, több komolyság és talán megkedvelem a karakterét. Viszont Ash! Na ő vele már akkor felkeltik az ember érdeklődését amikor még azt se lehet tudni kicsoda. Titokzatos, jóképű idegen. :)
Mesevilág.Ez nagyon találó rá.Aki kicsit kiakar szakadni a mindennapokból és elmerülni egy teljesen másvilágban és szereti a tündér meséket plusz nem zavarja néhány sablon részlet annak tökéletes ez a könyv.
Én személy szerint kíváncsi vagyok a következő részére de attól már többet, sokkal többet várok el.Itt még néha elkalandoztak a gondolataim és egy könyv azért könyv, hogy lekössön.Nos, ha nem köt le akkor ott ugye bibi van.Szóval a kövi részétől azt várom, hogy ne tudjam lerakni, jobb cselekményt és több jóóó karaktert.

Viszont nagyon szépek, részletesek a tájleírások, és a különféle lényeket is könnyen magunk elé tudjuk képzelni.
A történet beindulása nekem lassú volt aztán beindult aztán megint elült aztán újra felpörgött és a vége ha nem is okoz falkaparásos effektust azért ha valakinek tetszett a könyv felkelti az érdeklődését a következő kötetére is.

A borító gyönyörű.Annyira tetszik, nagyon jól megcsinálták!

A könyvet köszönöm szépen a Könyvmolyképző Kiadónak!!

Kedvenc karakterek:Ash, Kaci
Összegzés:5/4 (De csak mert lágy szívem van, ez nagyon gyenge 4-es)