2012. április 29., vasárnap

Hidasi Judit: Április út

Fülszöveg:Találkozhatsz tizenöt évesen életed szerelmével? És mi történik akkor, ha egy szörnyű tragédia folytán el kell válnotok egymástól? Ha újra látjátok egymást az életetek már nem lesz ugyanaz… A kilencvenes évek elején, a rendszerváltás kusza korszakában, egy kisvárosban találkozik először Kovács Vera és Csenger Bálint. Mohón és szenvedélyesen szeretnek egymásba, de az élet közbeszól. Tizenöt év múlva újra találkoznak, és egymás kezét fogva próbálják feldolgozni annak a régi nyárnak a tragédiáját. Helyszín immáron a nyüzsgő Budapest. Bálint időközben felelősségteljes, de magányos orvossá vált, Vera pedig pizza futárként dolgozik, mert úgy legalább békén hagyják, és nem faggatják a múltjáról, amivel nem tud szembenézni. Vera közel tíz éve szakította meg a kapcsolatot a szüleivel, amikor is felbukkan a húga, hogy meghívja az esküvőjére. Hősnőnk pedig újra kitárja az ajtaját és a szívét: gyógyulást keres. Nincs más lehetősége. Ezen az úton (talán neki a legmeglepőbb) de barátokra lel: itt van a szomszéd rocker fazon, aki bár egyetemet végzett, mégis kertészként dolgozik, mert így marad ideje a zenélésre; a pizzériában dolgozó bolgár szakács, aki újra megtanítja Verát az élet szeretetére és a főzés örömére; a kicsit hisztis, de gyönyörű színésznő, aki a legjobb barát lesz, és aki megmutatja Verának, hogy nőnek lenni igenis jó. És természetesen Dr. Csenger Bálint, a gyerekkori szerelem, akivel talán újra egymásra találnak, miután minden a helyére kerül.

Mit is írhatnék?Ez a könyv az elfogadásról is szól.A múlt súlyát nem kell egész életedben a válladon cipelned,elengedheted.De meg kell tanulni hogyan csináld mert nem könnyű.Bravúros az út míg rájössz, de meg kell tenni a lépéseket felé.Szerintem sokan találkoztak már ezzel az érzéssel.

Ilyen dolgok után mindenki magát hibáztatta volna ha olyat veszít el akit szeret.Kínozza magát és megtagadja azt, hogy mások szeressék.
Felejteni akar ezért mindent kipróbál, mindent.De ugye a dolgok nem így mennek, mert aki valamit nagyon el akar felejteni az biztos, hogy végig kíséri az életén.
Megmutatja ez a könyv hogy a barátok akik akarva akaratlanul jönnek, segítenek enyhíteni a fájdalmat pedig lehet nem is tudnak róla.És ezeket a barátokat mi is könnyen megszeretjük.

Két részre lehet osztani a könyvet Tizenöt évvel ezelőtt és Ma. Az egyik Vera (főszeplőnk, mesélőnk) még gyerek, élettel teli,magabiztos és nem ismeri a nagy pofonokat. A másik felnőtt és magányos, zárkózott aki lassan de kinyílik majd.
Megismerjük a karaktereket, a történetüket és én olyan élőnek éreztem őket.Főleg Verát és a családját.

Bennem mindig volt egy kicsi ellenszenv a magyar írók iránt, és nem, nem tudom mi okozhatta főleg azért nem mert akiktől viszont olvastam azok rabul ejtettek.Nos, Hidasi Judit is.Annyi érzéssel van tele ez a könyv annyi mondanivalóval. És a címe! Annyira...annyira ez a cím kellett neki!Ez a cím minden leír.Bele van sűrítve a múlt és a jövő is.
A borító is nagyon el lett találva főleg az összegyűrt papír hatása tetszik ami a háttér és a domináns cím.
Akarok még az írónőtől olvasni, köszönöm, hogy ilyen könyvet írt.

A könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!

Kedvenc karakterek:Davó,Hrisztó,Gizi
Összegzés: 5/5

A vers a könyv elolvasás után született aminek a címe: Engedd

2012. április 9., hétfő

Richelle Mead: A szukkubusz dala

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Georgina Kincaid, a gyönyörű könyvesbolti eladónő látszólag mindennapi életet él Seattle-ben. Reggelente a macskájával játszik, napközben elbűvölően csacsog a vásárlókkal, este pedig táncórákat ad barátainak, vagy éppen valamelyik környékbeli banda koncertjén lóg. Legjobb barátai két vámpír és egy kisördög. Ja, igen, ő maga pedig szukkubusz. Férfifaló, alakváltó démon, aki áldozatai gyönyöre közben elszívja életerejüket, s lelküket a kárhozat felé taszítja. Nem ma kezdte a pályát, mintegy 1600 éve, 16 évesen adta el a lelkét a halhatatlanságért, azóta csábítja a hímnemű halandókat, főnökei legnagyobb megelégedésére.
A hangulatos estéket azonban egy gyilkos zavarja meg, aki a halhatatlanokat vette célba, és aki ráadásul szerelmes vallomásnak szánt levelekkel bombázza Georginát. Angyalok, démonok, vámpírok és más különös lények bukkannak fel, és bár a pokol és a mennyek harca folyamatos, az örökkévalóknak ez meg sem kottyan…


Isteni volt!
Mead könyvei felüdülések, főleg ez volt az a király beszólásokkal. :)
Az ember ilyenkor különben is (jó könyv után) kedvet kap kicsit utána nézni a mitológiának, szóval amúgy is megéri elolvasni. :)

Izgalmas történetet kapuk jó karakterekkel.Nekem nincs semmi panaszom rá.
Várom már a fojtatásokat, én úgy tudom ez a sorozat 6 részes.

Itt egy szukkubusz életébe kapunk kicsi bepillantást és megismerjük barátait,udvarlóit, főnökeit meg persze a belőlük adandó problémákat is :)

Nagyon gyorsan fogyasztottam el a könyvet, este fogtam neki és hajnalba fejeztem be.Egyszerűen nem akartam lerakni. :D
Mead már kedvenc írónak van elkönyvelve Laurell K. Hamilton és Vavyan Fable mellett (persze vannak ott még sokan mások is)
Ez a könyv felnőtteknek íródott nem a tini közönségnek kifejezetten de persze mi ugyanúgy olvashatjuk nevethetünk rajta és rájöhetünk ki is az aki fenyegeti Georgina életét illetve kérné a szerelmét.
Egy szó mint száz:Olvassátok!!!

Kedvenc karakter:Carter,Sam,Georgina
Összegzés: 5/5
Köszönöm a könyvet az Agave kiadónak!

2012. április 5., csütörtök

Michael Grant: Köddé váltak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Egy szempillantás alatt mindenki eltűnt.
Kivéve a fiatalokat: a kamaszokat. Csak a középiskolások maradtak, rendőrök nélkül, orvosok, szülők nélkül. Éppilyen hirtelen megszűntek a telefonvonalak, az internet, a tévéműsorok. Nem lehet kideríteni, mi történt. Nincs, aki segítene.
Felüti a fejét az éhezés. Terjed az erőszak. Egy sötét alak ólálkodik a fiatalok körül. Az állatok átalakulnak. Maguk a kamaszok is új képességekre tesznek szert – sosem látott, veszélyes, halálos erőkre – amik napról napra növekednek.
Veszélyekkel teli, új világ születik. Csoportok alakulnak, nő az összecsapás esélye. A külvárosi fiúk összefognak a gazdag kölykök ellen. Az erősek a védtelenek ellen. És fogy az idő: a születésnapodon te is el fogsz tűnni, mint mindenki más.


Nem igazán nyert meg ez a könyv.Azt nem tagadom, hogy jó a világ elképzelés meg az újdonsült képességek amelyek kialakultak a gyerekeknél, talán a fogalmazással volt  gond néhol, nem is tudom de csak a végére éreztem azt, hogy elkezd érdekelni de akkor már vége is lett.Lassan is haladtam vele. nem igazán érdekelt.
Szóval ha ki jön a folytatás lehet elolvasom de őt nem rakom a kedvenceim listájába.

Kedvenc karakter:Sam
Összegzés:3,5/5