2011. június 30., csütörtök

J. K. Rowling - Harry Potter és a Titkok kamrája

Harry Potter varázslónak született. Második tanéve a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában éppen olyan eseménydúsnak bizonyul, mint amilyen az első volt. Lekési a különvonatot, így barátai repülő autóján érkezik tanulmányai színhelyére. S a java csak ezután következik…

Folytatódik Harry története és aki eddig nem szerette meg, most megteheti.

Megint rémes nyara volt főhősünknek és éppen szobafogságát tölti (egy házimanó jóvoltából) amikor jön Ron és két bátyja egy repülő autóval és kiszabadítják Harryt.

A kalandok már akkor kezdetét veszik amikor a két jó barát nem tud átmenni az átjárón a vágányra ahonnan vonatuk indul. De az iskolába el kell jutni! És kipattan az isteni szikra a fejükből, hogy menjenek a kocsival.Minden szépnek és jónak tűnik, a landolásig. Ugyanis nem akármilyen fába csapódtak be,pont egy olyat találtak ami vissza üt.A fúriafűzbe.De ugye nem lenne minden olyan izgalmas ha néha napján le nem buknának.Most is megteszik.No és ki füleli le őket?Hát persze.Piton.
De ez nem szegi kedvüket így is sok sok kalandba keverednek.Megtudják mire is jó az a százfűléfőzet,a nyomozás itt is elmaradhatatlan,találkoznak egy nagy csúnya pókkal,napló titkot fejtenek és túl élnek egy nagyon nyálas tanárt...Meg még egyéb ingóságok :)

5/5

2011. június 29., szerda

J. K. Rowling - Harry Potter és a Bölcsek köve



A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában töltött első tanév kemény erőpróba a diákok számára. Harry Potternek nem csupán a vizsgákon kell megfelelnie, de egy életre-halálra szóló küzdelemnek is részese lesz. A tizenegy éves varázslójelölt története meghódította az egész világot. A filmváltozat már készül a Warner Bros műhelyében.


11 évesen, pont a születés napján, egy düledező viharvert kunyhóban tudja meg Harry Potter, hogy ő született varázsló és felvették a Roxfortba.
Eddig szegénynek nyomorúságos sorsa volt a nagybácsikája, nagynénje és unoka testvére között.Ugyanis, nem szerették.Még kisbabaként került hozzájuk amikor szülei meghaltak, mert más rokona nem volt. Ők mindig megtalálták a módját, hogy valamiért megbüntessék.De úgy látszik ennek vége, egy időre, és tanulhatja a varázsló mesterséget. 
A Roxfort Expresszen ismerkedik össze első barátaival, Ronnal és Hermionével. 

Már amikor először ül seprűre akkor kiderül, hogy hősünk istenadta tehetség és 100 éve óta először egy elsőst vesznek be a kviddics csapatba fogónak. Nem is hiába!

A Roxfortban sok titok lappang Harry-ék nem bírnak ellenállni a csábításnak és persze a jeleknek se amik egyszerűen mutatták, hogy valamit elrejtettek az iskolában és egyik tanáruk meg akarja szerezni magának.Ám ők ezt nem hagyhatták ezért először is kiderítik mi is van elrejtve és szemmel tartják oktatójukat.Ez viszont néha nem megy döccenő mentesen, kerülnek kisebb nagyon bajokba de mindig sikerül megúszniuk.
Viszont az utolsó kalandba majdnem bele törik a bicskájuk...
 
5/4