2011. június 29., szerda

J. K. Rowling - Harry Potter és a Bölcsek köve



A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában töltött első tanév kemény erőpróba a diákok számára. Harry Potternek nem csupán a vizsgákon kell megfelelnie, de egy életre-halálra szóló küzdelemnek is részese lesz. A tizenegy éves varázslójelölt története meghódította az egész világot. A filmváltozat már készül a Warner Bros műhelyében.


11 évesen, pont a születés napján, egy düledező viharvert kunyhóban tudja meg Harry Potter, hogy ő született varázsló és felvették a Roxfortba.
Eddig szegénynek nyomorúságos sorsa volt a nagybácsikája, nagynénje és unoka testvére között.Ugyanis, nem szerették.Még kisbabaként került hozzájuk amikor szülei meghaltak, mert más rokona nem volt. Ők mindig megtalálták a módját, hogy valamiért megbüntessék.De úgy látszik ennek vége, egy időre, és tanulhatja a varázsló mesterséget. 
A Roxfort Expresszen ismerkedik össze első barátaival, Ronnal és Hermionével. 

Már amikor először ül seprűre akkor kiderül, hogy hősünk istenadta tehetség és 100 éve óta először egy elsőst vesznek be a kviddics csapatba fogónak. Nem is hiába!

A Roxfortban sok titok lappang Harry-ék nem bírnak ellenállni a csábításnak és persze a jeleknek se amik egyszerűen mutatták, hogy valamit elrejtettek az iskolában és egyik tanáruk meg akarja szerezni magának.Ám ők ezt nem hagyhatták ezért először is kiderítik mi is van elrejtve és szemmel tartják oktatójukat.Ez viszont néha nem megy döccenő mentesen, kerülnek kisebb nagyon bajokba de mindig sikerül megúszniuk.
Viszont az utolsó kalandba majdnem bele törik a bicskájuk...
 
5/4

0 megjegyzés: